Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τόσο ... μακριά

Συνέχεια της ταινίας "Τα φτερά του έρωτα" είναι η ταινία του Βιμ Βέντερς "Τόσο μακριά τόσο κοντά",που θα προβληθεί απόψε στις 22.30 από την Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΤ-1.Ο σκηνοθέτης του "Φόβου του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι", της "Αλίκης στις πόλεις" και της "Κατάστασης πραγμάτων" κάνει μία ακόμη ταινία, φέρνοντας αυτή τη φορά έναν άγγελο στη γη, στον ταραγμένο κόσμο του 1993. Ο "άγγελος" συνειδητοποιεί τον σκληρό και απάνθρωπο κόσμο του τέλους του 20ού αιώνα. Πρωταγωνιστούν οι Οτο Σάντερ, Ναστάζια Κίνσκι, Μπρούνο Γκαντς, Πίτερ Φολκ κ. ά.

Την ουγγρική ταινία της Μάρτα Μετσάρος "Για τις αγάπες μου" θα μεταδώσει η ΕΤ-2 στις 23.30.Κεντρική ηρωίδα είναι μια 18χρονη εργάτρια, που ζει μόνη της και η οποία με τα γεγονότα του 1953, αναγκάζεται να φύγει για τη Μόσχα.

Βραβευμένη με την αργυρή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 1980 είναι η ταινία του Ούγγρου σκηνοθέτη Ιστβαν Ζάμπο "Εμπιστοσύνη".Στη γερμανοκρατούμενη Ουγγαρία, δύο άνθρωποι αναγκάζονται να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη. Εκείνος είναι κλεισμένος στον εαυτό του και εκείνη μια γυναίκα που ψάχνει την αγάπη και αναζητά έναν άνθρωπο που θα του έχει εμπιστοσύνη. Ο σκηνοθέτης κάνει μια μελέτη για το αν η πίεση του φόβου αλλοιώνει τον ανθρώπινο χαρακτήρα. Με τους Ιλντικο Μπανσάγκι και Πέτερ Αντοράι (ΕΤ - 3 01.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ