Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα ήττα των συντηρητικών

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Συντριπτική ήττα υπέστη το κυβερνών "Συντηρητικό Κόμμα" κατά τις συμπληρωματικές εκλογές στην περιφέρεια του Ουίραλ Σάουθ (πλησίον του Λίβερπουλ στη βορειοδυτική Αγγλία) που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη.

Την έδρα κατέλαβε το "Εργατικό Κόμμα", υπερισχύοντας σε μία περιοχή που έως πρόσφατα θεωρούνταν προπύργιο των Συντηρητικών.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ δήλωσε πως είναι "απογοητευμένος" με την ήττα του κόμματός του. Σε ανακοίνωσή του ο Μέιτζορ διαβεβαίωσε, ωστόσο, πως δεν πιστεύει ότι οι Βρετανοί θα επιλέξουν μια εργατική κυβέρνηση στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το αργότερο έως την 1η Μάη.

Ο υποψήφιος του "Εργατικού Κόμματος" Μπεν Τσάπμαν έλαβε το 53% των ψήφων, ενώ ο συντηρητικός αντίπαλός του συγκέντρωσε το 34% των ψήφων.

Μετά την επικράτηση του Μπεν Τσάπμαν, στο Ουίραλ Σάουθ, η πτέρυγα του Τζον Μέιτζορ αποτελεί τη μειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές διεξήχθησαν για την αντικατάσταση του συντηρητικού Μπάρι Πόρτερ, που απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβρη, και στις προηγούμενες εκλογές είχε κατακτήσει την έδρα με διαφορά 8.183 ψήφων από τον αντίπαλό του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ