Σάββατο 1 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ
Να θεσπιστεί διεθνές νομικό πλαίσιο

ΠΕΚΙΝΟ.-

"Η δημιουργία του κλωνοποιημένου προβάτου Ντόλι στη Σκοτία είναι άλμα ανάλογο με την ανακάλυψη της πυρηνικής σύντηξης και παρουσιάζει τους ίδιους κινδύνους, αλλά και οφέλη για την ανθρωπότητα" τόνισε χτες ο Κινέζος γενετικός επιστήμονας, Ζανγκ Τζιαμίνγκ, ζητώντας μαζί με άλλους συναδέλφους του τη θέσπιση διεθνούς νομικού πλαισίου, που θα περιορίζει τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη εφαρμογή της κλωνοποίησης.

Ο Ζανγκ, που εκτός από γενετιστής είναι και βουλευτής, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι επιστήμονες ζητούν τη θέσπιση ενός νομικού πλαισίου που θα απαγορεύει την κλωνοποίηση στο ανθρώπινο γένος. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γενετικής στο Πεκίνο, Τσεν Σογιούι, δήλωνε στο πρακτορείο ΝΕΑ ΚΙΝΑ ότι η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει στη διατήρηση της ποιότητας των ζώων και δεν πρέπει να ανακοπεί λόγω "κάποιων κινδύνων που ίσως παρουσιάσει".

Στο μεταξύ, υπέρ της μεθόδου της κλωνοποίησης στην αναπαραγωγή των ζώων τάχθηκε χτες η ένωση των Αυστραλών ερευνητών.

Ο "Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Ερευνας της Αυστραλίας" εξέφρασε την υποστήριξή του στην τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στη Βρετανία για τη δημιουργία του κλωνοποιημένου προβάτου Ντόλι, προβλέποντας, μάλιστα, ότι το πολύ σε πέντε χρόνια θα υπάρχουν κλωνοποιημένα ζώα στα αγροκτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ