Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλάζουν τα δελτία ταυτότητας

Προχωράει η κυβέρνηση στη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων καθώς χτες υπογράφτηκε η σχετική απόφαση από τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας η διαδικασία για τη συγκέντρωση υπογραφών παραπέμφθηκε να ξεκινήσει την 1 Σεπτέμβρη.

Ετσι λοιπόν οι αστυνομικές ταυτότητες αναπροσαρμόζονται, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψαν χτες, οι συναρμόδιοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης και Οικονομικών Γ. Δρυς.

Οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία: Επώνυμο, όνομα, όνομα και επώνυμο πατέρα, όνομα και επώνυμο μητέρας, ημερομηνία και τόπος γέννησης, ύψος, δημότης και αριθμός δημοτολογίου, φωτογραφία, υπογραφή κατόχου και ομάδα αίματος (εφόσον το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος). Επίσης το όνομα και το επώνυμο του κατόχου καθώς και το όνομα του πατέρα θα αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες ώστε να χρησιμοποιούνται και ως ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια) για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έτσι να απαλλάσσονται οι κάτοχοί τους από τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων για τα ταξίδια στις χώρες αυτές.

Αυτά τα δελτία ταυτότητας θα χορηγούνται στους Ελληνες πολίτες που θα εφοδιάζονται για πρώτη φορά ταυτότητα καθώς και σε περιπτώσεις αντικατάστασης του δελτίου λόγω απώλειας. Τέλος, οι ταυτότητες που προβλέπονται στην απόφαση θα ισχύουν μέχρι να αποφασιστεί η έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας που θα καθοριστούν για όλες τις χώρες της ΕΕ. Οι παραπάνω αλλαγές γίνονται σύμφωνα με την Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Ιερά Σύνοδος

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας. Σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «με λύπη και ιδιαίτερη ανησυχία η Εκκλησία της Ελλάδος διαπιστώνει την επιμονή ορισμένων κυβερνητικών κύκλων στην εφαρμογή ενός παράλογου αντιθρησκευτικού σχεδίου με πλήρη περιφρόνηση της γνώμης του πιστού λαού μας, που μόλις πρόσφατα εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα». Σημειώνεται ακόμα ότι η Εκκλησία της Ελλάδας δηλώνει στον πρωθυπουργό ότι θα παραμείνει σταθερή στην πρότασή της να ερωτηθεί με δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στα δελτία ταυτοτήτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ψηφιακή μορφή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης(2022-07-28 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η έκδοση των νέων ταυτοτήτων(2021-08-26 00:00:00.0)
Προφυλακιστέος ο 30χρονος(2012-08-24 00:00:00.0)
Πώς εκδίδονται οι νέες ταυτότητες(2005-11-02 00:00:00.0)
Διπλωματία Βυζαντίου μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας(2000-06-10 00:00:00.0)
Κυβέρνηση, Εκκλησία με πλαστές ταυτότητες(2000-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ