Κυριακή 3 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολα για την... απασχόληση

Αρον άρον ο υπουργός ζήτησε και το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε προχτές να εκδοθεί υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας προωθείται άλλο ένα "πιλοτικό" πρόγραμμα που, στα λόγια, συνδέει την εκπαίδευση με την απασχόληση, αλλά εκείνο που στην πράξη γίνεται είναι η περαιτέρω "σύνδεση" των πόρων του ΟΑΕΔ με τις τσέπες των εργοδοτών, ενώ ταυτόχρονα πριμοδοτείται και η μερική απασχόληση!

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την εκπαίδευση 4.500 ατόμων, εκ των οποίων στη συνέχεια οι 1.500 θα απασχοληθούν, με τους εξής όρους: Επί 12 μήνες ο εργοδότης που θα τους προσλάβει θα επιχορηγείται από τον ΟΑΕΔ και 4 μήνες όχι. Μάλιστα, όποιος εργοδότης προσλάβει εργαζόμενο που προηγούμενα είχε απολυθεί από επιχείρηση που είχε προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις, θα επιχορηγείται για 24 μήνες και έξι όχι. Κοντά σ' αυτά τα εξοργιστικά, κοντά στα χρήματα που θα βάλουν στο "χέρι" οι επιχειρήσεις και από το πρόγραμμα της κατάρτισης, καθιερώνεται και η μερική απασχόληση, αφού ο εργοδότης αναλαμβάνει τη "δέσμευση" να απασχολεί τους προσληφθέντες "τουλάχιστον 20 μέρες το μήνα"!

Παρ' όλα αυτά, όλα τα μέλη του ΔΣ, πλην του ΕΣΑΚίτη εκπροσώπου των εργαζομένων, συμφώνησαν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και άναψαν "πράσινο φως" για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ