Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ
ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΙΟ
κυβέρνησης και μηχανισμών

Τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, διακηρύσσουν περισσότεροι από 140 άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές

Σε νέα επίδειξη αυταρχισμού, προχώρησε χτες η κυβέρνηση, καθώς ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, να καλύψει τα όσα έχει εκστομίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης και να αναλάβει την ευθύνη της γενικότερης τρομοκρατικής επιχείρησης και εκφοβισμού, που ξεδιπλώνεται τις τελευταίες μέρες. Κι ενώ οι Θεσσαλοί αγρότες συνέχισαν και χτες, αποφασισμένοι και αταλάντευτοι το αγωνιστικό τους πρόγραμμα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις προειδοποιητικές τους κινητοποιήσεις, η περιοχή της Θεσσαλίας ζει σε καθεστώς αστυνομοκρατίας και τα δικαστήρια συνέχισαν την τρομοκρατική παραγωγή καταδικαστικών αποφάσεων.

Τις παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις συνάντησε, επίσης, μπροστά του και το μεγάλο, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα, όταν πορεύτηκε προς το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μαξίμου.

"Εχουμε να κάνουμε, με μια αξιολύπητη και επικίνδυνη κυβέρνηση", δήλωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,από τη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε: "Εμείς στηρίζουμε τους αγώνες, που δημοκρατικά τους αποφασίζουν οι εργαζόμενοι. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική πρέπει να τσακιστεί. Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να σταθούν στο ύψος τους. Να κλείσουν τους δρόμους στον αυταρχισμό και στη βία".Διευρύνεται εξάλλου η αλληλεγγύη προς τους αγωνιζόμενους αγρότες.


ΣΕΛ.  4   -   5,    11   -   17

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ