Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Καινούριοι προσανατολισμοί

Αλλαγές στις εισπράξεις, που δε συμπίπτουν με τον αριθμό των τουριστών

ΜΑΔΡΙΤΗ. -

Η Γαλλία ήταν η χώρα που επισκέφτηκαν περισσότεροι τουρίστες το 1996, όμως, η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στην πρώτη θέση από πλευρά εισπράξεων, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα στη Μαδρίτη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (WTO).

Η Ευρώπη διατήρησε τη θέση της πρώτης τουριστικής περιοχής του κόσμου, αλλά οι τουρίστες μοιράζονται όλο και περισσότερο και σε άλλους προορισμούς, ανακοίνωση ο WTO, η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Μαδρίτη. Ομως, η Μέση Ανατολή ήταν το 1996 η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του διεθνούς τουρισμού και η Γαλλία η χώρα που επισκέφθηκαν περισσότεροι τουρίστες, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν πρώτες από πλευράς εισπράξεων. Παράλληλα, ο ασιατικός τουρισμός σημείωσε κέρδη, παρά το γεγονός πως υπήρξαν σημάδια επιβράδυνσης και πολιτικά προβλήματα σε ορισμένες περιοχές.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι για δεύτερο συνεχή χρόνο, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή ήταν η Μέση Ανατολή, όπου ο τουρισμός αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10% σε αφίξεις και σχεδόν 15% σε εισπράξεις.Η περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού σημείωσε, επίσης, κέρδη κατά το 1996, αλλά η ταχεία τουριστική ανάπτυξη που εμφάνισε στην αρχή της δεκαετίας μοιάζει να επιβραδύνεται. Η Νότια Ασία σημείωσε κέρδη παρά τα πολιτικά προβλήματα σε ορισμένες περιοχές.

Πάντως, περισσότεροι από τους μισούς τουρίστες που ταξίδεψαν πέρυσι επισκέφτηκαν την Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ