Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, επιχείρησε χτες η κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της πολιτικής της επιχείρησε χτες η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ σχετικά με την οικονομική ενίσχυση του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδας, ούτως ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα, αφού από τις 13.1.97 οι εργαζόμενοι σ' αυτό βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων του μήνα Δεκέμβρη και το δώρο των Χριστουγέννων.

Απαντώντας στην ερώτηση ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης, αφού έριξε το μπαλάκι της χρηματοδότησης της λειτουργίας του ιδρύματος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, συμπλήρωσε λέγοντας ότι το υπουργείο καλύπτει μόνο συμπληρωματικά τους προϋπολογισμούς του. Στη συνέχεια, όμως, ερχόμενος στο διά ταύτα, απέδωσε το όλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε μια πολιτική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που άλλαξε τον τρόπο μεταφοράς των πιστώσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος. "Σας πληροφορώ - πρόσθεσε - ότι από προχτές τελείωσαν οι απαιτούμενες συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών, έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα και από σήμερα θα αρχίσει η αποστολή χρημάτων, έτσι ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα που ελπίζουμε ότι δε θα ξαναπαρουσιαστεί για άλλη μια φορά του χρόνου".

Ο Στ. Παναγιώτου

Αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα του ιδρύματος και στο έργο που αυτό επιτελεί, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου υπογράμμισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σαν νέος θεσμός, χωρίς οικονομικά μέσα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο βάρος της κοινωνικής πολιτικής που η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει στις πλάτες της. Σχετικά με πρόβλημα του ιδρύματος, ο κομμουνιστής βουλευτής σημείωσε πως η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι εκτός των 100 εκατομμυρίων, θα έδινε άλλα 120 εκατομμύρια, χωρίς ποτέ να πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της. "Δεν μπορεί - τόνισε - να γίνει κοινωνική πολιτική, κ. υφυπουργέ, χωρίς χρήματα. Και το Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας όλοι γνωρίζουμε πως είναι το κυριότερο στο βορειοελλαδικό χώρο. Χρειάζεται μεγαλύτερη ευθιξία και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από μέρους σας για την αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών προβλημάτων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ