Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο ο στερνός χαιρετισμός στη Ρούλα Κουκούλου

Η κηδεία της θα γίνει στις 4.30 μ.μ. στο Νεκροταφείο Καισαριανής

Το ύστατο χαίρε θα απευθύνουμε αύριο Παρασκευή στη Ρούλα Κουκούλου στο Νεκροταφείο Καισαριανής, όπου κηδεύεται στις 4.30 το απόγευμα. Η απώλεια για το ΚΚΕ, το κίνημα ειρήνης, για το γυναικείο κίνημα, είναι μεγάλη. Ομως αφήνει πίσω της ζωντανή παρακαταθήκη την ανυποχώρητη και αταλάντευτη πίστη της στα ιδανικά του ΚΚΕ, που με γενναιότητα υπηρέτησε επί έξι δεκαετίες και μέχρι τις τελευταίες της στιγμές

Η Ρούλα Κουκούλου στάθηκε υπόδειγμα αγωνιστικής και κομματικής στάσης. Τα λόγια της είναι πάντα επίκαιρα. Στο βιογραφικό της σημείωμα γράφει: "Στο Κόμμα έμαθα το πραγματικό νόημα της ζωής. Με έκανε και μένα άξια να σταθώ στην πρωτοπορία της εποχής μας, μου έδωσε ιδανικά και γνώσεις και σκοπό, με οδήγησε στον αγώνα. Γνώρισα τη δύναμη του λαού και πείστηκα πως καμία επίθεση και καμία ήττα όσο μεγάλη κι αν είναι, όπως τώρα η ανατροπή του σοσιαλισμού, δεν είναι παντοτινή. Προσωρινά δυσκολεύει και εμποδίζει, μα δεν μπορεί να σταματήσει την κοινωνική πορεία του κόσμου προς το σοσιαλισμό".

Η Ρούλα Κουκούλου, επί πολλά χρόνια υπήρξε μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και αναδείχτηκε σε ηγετική προσωπικότητα του γυναικείου κινήματος της χώρας μας και του παγκόσμιου κινήματος ειρήνης. Συμπλήρωσε 60 χρόνια πάλης μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Ανέπτυξε πολύμορφη δραστηριότητα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς που της ανέθεσε το Κόμμα από την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά και στη συνέχει στο ΕΑΜ, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στην πολιτική προσφυγιά, στην παρανομία, στη νομιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ