Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχισε η δίκη για το θάνατο του Σαδίκ Αχμέτ

Αρχισε χτες στη Θεσσαλονίκη η δίκη για το τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Σαδίκ Αχμέτ.Στις 14 Ιούλη 1995 το αυτοκίνητο του Σαδίκ, στο οποίο επέβαιναν και μέλη της οικογενείας του, συγκρούστηκε στο δρόμο Ξάνθης - Κομοτηνής με ένα τρακτέρ, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και ετοιμαζόταν να στρίψει σε μία διασταύρωση. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ο Σαδίκ, που υπήρξε βουλευτής Ροδόπης και τραυματίστηκαν τα παιδιά του. Οδηγός του τρακτέρ ήταν ο 62χρονος Ζήσης Αραμπατζής, από το χωριό Σώστης Ροδόπης, ο οποίος χτες κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Οπως κατέθεσε στο δικαστήριο η γυναίκα του άτυχου Σαδίκ, Ιρικ, το αυτοκίνητό τους, που κατευθυνόταν προς την Ξάνθη, συγκρούστηκε με το τρακτέρ, το οποίο από μακριά φαινόταν ότι ήταν σταματημένο. Οταν όμως πλησίασαν, είπε, το είδαν ξαφνικά μπροστά τους. Μετά τη σύγκρουση το αυτοκίνητο ανατράπηκε και έπεσε στα χωράφια. Μόλις συνήλθε και πήγε στο σημείο όπου είχε γίνει η σύγκρουση διαπίστωσε ότι το τρακτέρ δεν ήταν στο δρόμο, αλλά έξω από το οδόστρωμα, εκεί που άρχιζε μία διασταύρωση. Για το πώς έγινε αυτή η μετακίνηση του τρακτέρ δεν μπόρεσε να δώσει κάποια εξήγηση. Πρόσθεσε ότι στο σχεδιάγραμμα της Τροχαίας απεικονίζεται ως τόπος σύγκρουσης όχι το μέρος όπου αυτή έγινε, δηλαδή στο μέσο του δρόμου, αλλά το σημείο όπου βρέθηκε στη συνέχεια το τρακτέρ. Υποστήριξε ότι το γεγονός δεν είναι απλά ένα τροχαίο και σε μια στιγμή φώναξε "τον φάγανε".

Τη δίκη που συνεχίζεται σήμερα παρακολουθεί εξαμελής κοινοβουλευτική επιτροπή από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής Βουλής Ντεμίρ Μπερμπέρογλου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org