Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μέρα των γηπεδούχων

Μέρα των γηπεδούχων η χθεσινή στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Πέτυχαν άνετες νίκες με πιο εντυπωσιακή αυτή της Καλαμάτας που σάρωσε 5 - 0 τον παραπαίοντα Αρη. Στο ντέρμπι του Ηρακλείου ο ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 0 - 0 (λεπτομέρειες σε άλλη στήλη). Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα παιχνίδια:

ΠΑΟΚ - Καβάλα 3 - 0

Πρώτη νίκη για τον Χρήστο Αρχοντίδη στον πάγκο του δικεφάλου που συνδυάστηκε από εξαιρετική απόδοση. Στο 15' ο Βρύζας άνοιξε το σκορ, ενώ στο 28' ο Φραντζέσκος με έξοχο γυριστό σουτ έγραψε το 2 - 0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 55' με κοντινό πλασέ του Ζουμπούλη.

Αθηναϊκός - Παναχαϊκή 3 - 1

Τα χρειάστηκαν οι "λόρδοι" στο πρώτο ημίχρονο, όμως διατήρησαν το 0 - 0 κυρίως λόγω Τριανταφυλλίδη. Στην επανάληψη ο Σκάρα (56', 66') και ο Κοζανίδης έδωσαν αέρα τριών γκολ. Το μόνο που πέτυχαν οι Πατρινοί ήταν το γκολ της τιμής στο 83' με τον Καλά. Κόπηκαν 155 εισιτήρια. Οι εισπράξεις 242.500 δρχ. και το... παθητικό 332.785 δρχ. Ζήτω το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ηρακλής - Ιωνικός 4 - 0

Το συγκρότημα του Αλκέτα Παναγούλια συνέχισε την ανοδική πορεία. Τα γκολ πέτυχαν οι Ξενίδης στο 2', Κωνσταντινίδης 62', Δανιήλ Παπαδόπουλος με πέναλτι στο 72' και Γιοβάνοβιτς στην εκπνοή του αγώνα.

Βέροια - Καστοριά 4 - 0

Ο Στέφαν Στόικα είχε κέφια και οδήγησε σε άνετη νίκη τη "βασίλισσα" του βορρά. Ο Ρουμάνος πέτυχε δύο γκολ στο 16' και 55', ενώ τα υπόλοιπα σημείωσαν Πέτκοβιτς στο 43' και Κατσαβάκης στο 80'.

Απόλλωνας - Εδεσσαϊκός 2 - 0

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τα γκολ πέτυχαν ένα σε κάθε ημίχρονο οι Δαμίγος 3' και Ερακ 58'.

Καλαμάτα - Αρης 5 - 0

Πολυβόλο στην επανάληψη η "μαύρη θύελλα" σκόρπισε τον Αρη. Ο χορός των τερμάτων: Κουτσουρές 46', Χάγκαν 55', Οφορίκουε 57', Μποντίν 86' και Δέδες 88'.

Σήμερα Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με δύο αγώνες. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός στις 3μμ (ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡΤ) θα υποδεχτεί την Ξάνθη, ενώ στις 5.30μμ (ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡΤ) στο "Νίκος Γκούμας" η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Πανηλειακό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ