Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Καθυστερημένες οδηγίες "διαφάνειας"

Γραπτές οδηγίες για τη διαχείριση από τον "Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του 1997, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος. Σύμφωνα με τις οδηγίες του, τα κονδύλια που διατίθενται προέρχονται κατά βάση από τον προϋπολογισμό των Δημοσίων Επενδύσεων, με μορφή επιχορήγησης του "ΟΠΠΕ - Θεσσαλονίκη 1997". Η διαχείριση των κονδυλίων υπόκειται στους "κανόνες της υπολογίας", υπό τον τελικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Την ίδια μεταχείριση θα έχουν και τα κονδύλια από άλλες πηγές (πχ ΛΟΤΤΟ).

Ο υπουργός συνιστά, το κόστος κάθε πολιτιστικής εκδήλωσης να επιμερίζεται με σαφήνεια στα επιμέρους κονδύλια. Για το καθένα από αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται στον οικείο φάκελο επαρκή συγκριτικά και άλλα στοιχεία τεκμηρίωσης. Στις συμβάσεις που συνάπτονται, πρέπει να διασφαλίζονται με σαφήνεια τα δικαιώματα του Οργανισμού, ως προς την οπτικοακουστική καταγραφή και ραδιοτηλεοπτική αναμετάδοση των εκδηλώσεων, σε περίπτωση επανάληψης ή μεταφοράς της εκδήλωσης σε άλλες πόλεις, ως προς τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα κλπ. Πολιτική του ΥΠΠΟ για τη διάθεση των εισιτηρίων είναι η πώλησή τους σε προσιτές, για το ευρύ κοινό, τιμές. Ελεύθερη συμμετοχή του κοινού προβλέπεται για τις μεγάλες λαϊκές - πανηγυρικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Παρ' όλα αυτά, η διαχείριση των κονδυλίων από την "ΠΠ", παραμένει αδιαφανής και για τα κατασκευαστικά έργα και για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org