Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες πρεμιέρες

Αρχισαν, χτες, στο "Αμόρε",οι παραστάσεις του έργου "Η Δούκισσα του Μάλφι" του Τζον Ουέμπστερ,από το "Θέατρο του Νότου",σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά,μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη,σκηνικά Λίλης Πεζανού,κοστούμια Κλερ Μπρέισγουελ."Η Δούκισσα του Μάλφι",(θα παρουσιάζεται μέχρι τις 2/3), είναι σκοτεινό, σκληρό, αλλά συγχρόνως ποιητικό έργο, με το οποίο ο συγγραφέας ρίχνει φως στα τρομερά μυστικά μιας κλειστής και συγκλονισμένης από βίαια πάθη κοινωνίας, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η σημερινή. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Στάθης Κακκαβάς, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Κώστας Ζαχαράκης,κ.ά.

  • Πρεμιέρα έχει σήμερα ο καλλιτεχνικός οργανισμός "Φάσμα",που παρουσιάζει στο "Απλό Θέατρο" το έργο του Ιρλανδού Μπράιαν Φρίελ "Μόλι Σουίνι",σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ,σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα,μουσική Ελένης Καραϊνδρου.Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Στέλιος Καλογερόπουλος, Νίκος Αρβανίτης.

Μόλι Σουίνι ονομάζεται μια γυναίκας που βλέπει για πρώτη φορά, στα 36 της χρόνια. Μέσα από την προσωπικότητα αυτής της ηρωίδας ο συγγραφέας επιχειρεί να διεισδύσει στον κόσμο της εσωτερικής όρασης και της φαντασίας και να τον αντιπαραθέσει στον ρεαλιστικό, τον ορατό κόσμο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org