Σάββατο 11 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα αποτελέσματα στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Ο Νίκος Καραντηνός επανεκλέχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη θέση του ταμία. Τρίτη και Τετάρτη, 14 και 15 Γενάρη, γίνονται επαναληπτικές εκλογές για τις άλλες θέσεις του προεδρείου

Με συντριπτική πλειοψηφία επανεξελέγη στη θέση του ταμία της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) ο Νίκος Καραντηνός,υποψήφιος της "Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΔΑΣ).

Ο Ν. Καραντηνός τιμήθηκε σαν γενικής αποδοχής στον κλάδο, αφού πήρε 1.056 ψήφους, σε σύνολο 1.600 ψηφισάντων και είναι ο μοναδικός από τους υποψηφίους που εκλέχτηκε "με την πρώτη" στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 14 και 15 Γενάρη 1997, θα διεξαχθεί η επαναληπτική ψηφοφορία για την ανάδειξη και των υπολοίπων μελών του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ. Στις εκλογές, που έγιναν στις 7 και 8 Γενάρη 1997, πήραν μέρος έξι συνδυασμοί:

  • Η "Κίνηση για Ριζοσπαστική ΕΣΗΕΑ" πήρε δύο έδρες.
  • Η "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία" δεν εξέλεξε εκπρόσωπο στο ΔΣ, στο οποίο να σημειωθεί δεν είχε σύμβουλο και πριν.

Από ένα σύμβουλο εξέλεξαν στο ΔΣ οι συνδυασμοί:

  • "Πρωτοβουλία για Ριζικές Αλλαγές"
  • "Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι"
  • "Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"
  • "Ανεξάρτητη Παρέμβαση για την Ανασυγκρότηση της ΕΣΗΕΑ"

Για τις θέσεις του προεδρείου οι υποψήφιοι πήραν: Για τη θέση του προέδρου: Αρ. Μανωλάκος 430 ψήφους, Δημ. Μαθιόπουλος 321, Μαν. Μαθιουδάκης 294, Γιάννης Φάτσης 243 και Θοδ. Καρζής 124 ψήφους.

Α αντιπρόεδρος: Νικήτας Γαβαλάς 411, Δημ. Χαλιβελάκης 347, Βασ. Τζαννετάκος 336, Βίκτωρ Νέτας 175 και Κων. Σκούρας 91.

Β αντιπρόεδρος: Παν. Σόμπολος 323, Νικ. Μεγγρέλης 215, Δημ. Πολίτης 191, Λιάνα Κανέλλη 168, Κίμων Στεριώτης 155, Δημ. Κωνσταντάρας 147, Βασ. Λαμπρόπουλος 88 και Περικλής Λουκόπουλος 84.

Γενικός Γραμματέας: Ν. Νταουντάκη 443, Γ. Λεονταρίτης 328, Στάθης Σταυρόπουλος 302, Αγαμέμνων Φαράκος 210 και Μάρκος Σκουντριδάκης 47.

Αντιπρόσωπος των εργαζομένων στο "Ρ", στο μεικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκλέχτηκε ο Κυριάκος Ζηλάκος.

Να σημειωθεί ότι η "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη" για τις θέσεις του προεδρείου υποστηρίζει τις παρακάτω υποψηφιότητες: Πρόεδρος Μ. Μαθιουδάκης. Α αντιπρόεδρος Δ. Χαλιβελάκης. Β αντιπρόεδρος Λιάνα Κανέλλη. Γ. Γραμματέας Γ. Λεονταρίτης και η μάχη συνεχίζεται στις επαναληπτικές της ερχόμενης Τρίτης και Τετάρτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ