Παρασκευή 3 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές "αυλαίες"

Πολλά από τα θέατρα ρεπερτορίου έχουν ήδη μπει στον κύκλο των τελευταίων παραστάσεων, λίγο πριν ανέβουν οι καινούριες παραστάσεις. Ετσι, λοιπόν, το τετραήμερο αυτό μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές. Η "Τερέζ Ράκεν" του Ζολά,που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά,θα παίζεται, στο "Αμόρε" μέχρι και την Κυριακή. Παίζουν: Μάγια Λυμπεροπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Αρης Λεμπεσόπουλος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος κ. ά. Επίσης την Κυριακή τελειώνουν και οι "Επτά Μιμίαμβοι",στον "Εξώστη",που ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου,με τους Κώστα Ζαχαράκη, Μανώλη Μαυρομματάκη, Λένα Κιτσοπούλου,κ. ά.

  • Μέχρι την Κυριακή 5 του Γενάρη θα παρουσιάζεται, επίσης, στη Νέα Σκηνή του "Απλού Θεάτρου",η "Προδοσία" του Χάρολντ Πίντερ,που ανεβαίνει σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη,σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα.Παίζουν: Μαρία Κατσιαδάκη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος,και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.
  • Αλλά και το "Θέατρο Εξαρχείων" ετοιμάζεται ν' αλλάξει σκηνικό, αφού οι παραστάσεις της "Αγριας Δύσης" του Σέπαρντ τελειώνουν στις 12 τουΓενάρη, δίνοντας τη θέση της στον "Γυάλινο ουρανό" του Ντέιβιντ Χέαρ.Η νέα παράσταση ανεβαίνει, στις 7 του Φλεβάρη, σε μετάφραση Αννίτας Δεκαβάλλα,σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη και σκηνικά - κοστούμια Φαίδωνα Πατρικαλάκη.Παίζουν: Τάκης Βουτέρης, Αννίτα Δεκαβάλλα και Χάρης Μαυρουδής.
  • Μέχρι τα Θεοφάνια θα παίζονται στο "Θέατρο Ερευνας" ο "Ελληνας Βάτραχος" και "Η Αμπιγκέιλ κάνει πάρτι".Στη συνέχεια, στις 15 τουΓενάρη, θ' ανέβει το περίφημο έργο "Μπέρντι, το αγόρι πουλί" του Ουίλιαμ Ουάρτον,σε θεατρική διασκευή Ναόμι Ουάλας.Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ,η σκηνοθεσία του Δημήτρη Ποταμίτη και τα σκηνικά του Ρόμπιν Ντον.Παίζουν: Δημήτρης Ποταμίτης, Νικόλας Βαγιωνάκης, Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος κ. ά.
  • Και το "Συμβόλαιο" του Σλαβομίρ Μρόζεκ,που παρουσιάζεται στο "Θέατρο της οδού Ερμού",τελειώνει την Κυριακή.
  • Από σήμερα μέχρι και τις 19 του Γενάρη, στο θέατρο "Αλίκη",ο θίασος "Θεμέλιο" θα παρουσιάζει το έργο "Η επίδραση των ακτίνων Γ στα διαστημικά χρυσάνθεμα". Η παράσταση, που παρουσιάζεται στα πλαίσια του αφιερώματος στην Αλίκη Βουγιουκλάκη,ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Βασταρδή,με μουσική Μάριου Βασταρδή,που παίζει με την κιθάρα του ο Μιχάλης Βερναρδάκης.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Εντας Δημοπούλου.Παίζουν: Νίκος Βασταρδής, Ζωζώ Ζάρπα, Μαρία Καρακίτσου, Αννα Μονογιού, Μαριαννίτα Παπαϊωάννου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ