Παρασκευή 3 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Την Κυριακή η "συνάντηση κορυφής"

Σε περίοδο έντονης ρευστότητας εισέρχεται τις επόμενες μέρες η ΝΔ, αφού θα μπουν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή θέματα για το έκτακτο συνέδριο και ή θα υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών ή θα δρομολογηθούν εξελίξεις με απροσδιόριστες ακόμα συνέπειες για τη συνοχή του κόμματος.

Στη συγκυρία αυτή παρενέβη και ο Δ. Αβραμόπουλος, που, με δηλώσεις του, φροντίζει να αποστασιοποιηθεί από τα τεκταινόμενα και να εγγράψει υποθήκες για το μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ προτίθεται να καλέσει τον Γ. Βαρβιτσιώτη και τον Γ. Σουφλιά στην περίφημη "συνάντηση κορυφής" την Κυριακή, προκειμένου να αναζητηθεί μια λύση στο θέμα της διεύρυνσης του αριθμού των συνέδρων. Μέχρι στιγμής, οι δύο πλευρές εμφανίζονται ανυποχώρητες και ο μεν πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στον ορισμό των επιπλέον συνέδρων, ενώ ο Γ. Σουφλιάς απαιτεί την εκλογή από την κομματική βάση.

Αμέσως μετά τη "συνάντηση κορυφής" θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή και ανάλογα με τις εξελίξεις θα εξαρτηθεί εάν θα κινηθούν οι εξελίξεις αμφισβήτησης του Μ. Εβερτ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως προτείνει η Ντ. Μπακογιάννη και ο Κ. Μητσοτάκης.

Παρέμβαση στις εξελίξεις έκανε και ο Δ. Αβραμόπουλος και, με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ και δηλώσεις στο ραδιοσταθμό ΠΛΑΝΝΕΤ, φρόντισε να πάρει αποστάσεις από τις σημερινές εξελίξεις στη ΝΔ, αφού εκτιμάει ότι δε βολεύουν τα ολοφάνερα ηγετικά του σχέδια οι φθοροποιές εξελίξεις στο κόμμα. Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι "τα συνέδρια πολλές φορές δεν έρχονται να λύσουν προβλήματα, αλλά να επιβεβαιώσουν προβλήματα", φράση που υποδηλώνει ότι ο Δ. Αβραμόπουλος εκτιμάει πως τα προβλήματα στο κόμμα θα συνεχιστούν και μετά το συνέδριο. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν πρόκειται να κινηθεί ενόψει του συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ