Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Σε ρόλο μάνατζερ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Μάνατζερ του ροκ συγκροτήματος "U2" έγινε η "Πολιτιστική Πρωτεύουσα". Η διαφορά της από τους άλλους ατζέντηδες είναι ότι τα 600 εκατομ. δρχ. που θα στοιχίσει η μοναδική συναυλία του συγκροτήματος πληρώνει ο λαός. Οπως ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο ΟΠΠΕ πληρώνει 150 εκατομ., το ΥΠΠΟ 100 εκατομ. και η Γενική Γραμματεία Ν. Γενιάς 40 εκατομ, ενώ 200 εκατομ. υπολογίζουν να εισπράξουν από τα εισιτήρια και τα υπόλοιπα πουλώντας φανελίτσες και πατατάκια.

Ο χώρος της συναυλίας, στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, θα φρουρείται μόνο από ανθρώπους του συγκροτήματος, το οποίο απαιτεί: ειδικές διαμορφώσεις χώρων για τη σάουνα και τα ψυγεία του. Τα ξενοδοχεία του και αποκλειστικά φυτοφάγους μαγείρους, κλπ.Για το τρίωρο σόου θα έρθουν 52 νταλίκες. Η πρόταση της μάνατζερ "ΠΠ" στους χορηγούς περιλαμβάνει και το παρακάτω κείμενο που αποδεικνύει ότι η εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού έχει γίνει αυτοσκοπός του ΟΠΠΕ: "Το φεστιβάλ αυτό θα μείνει στη μνήμη μας. Θα συνδεθεί με τη νεολαία, το τέλειο αγοραστικό κοινό. Αυτό που ζητούν όλοι οι έμποροι και όλες οι διαφημιστικές εταιρίες".

Οπως είπε στη συνέντευξη ο καλλιτεχνικός διευθυντής Π. Θεοδωρίδης, την ημέρα της συναυλία στο κέντρο της πόλης "δε θα κυκλοφορεί κανένα όχημα. Η μεταφορά από τις συνοικίες θα γίνεται δωρεάν και τα καταστήματα της πόλης θα κάνουν εκπτώσεις. Θα είναι μία μέρα αφιερωμένη στους πεζούς. Η ιδέα μού δόθηκε όταν είδα τι όμορφα λειτουργούσε η πόλη την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό. Ολη τη μέρα θα παίζουν διάφορα γκρουπάκια για να καταλάβει η πόλη ότι κάτι γίνεται" (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ