Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕΝΓΚΕΝ
Μας γυρίζει σε άλλες εποχές

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με τις επιπτώσεις της Συμφωνίας Σένγκεν πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση μίλησε ο οικονομολόγος, μέλος της ΓΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κώστας Στεφανόπουλος,ο οποίος ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή της Σένγκεν στη ζωή των πολιτών, τις προσωπικές τους ελευθερίες, τα συνταγματικά τους δικαιώματα. "Θέλει να φακελώσει τους πολίτες σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινής τους ζωής, για τις πολιτικές πεποιθήσεις τους, τη συμμετοχή τους σε σωματεία, σε διάφορες ενώσεις κλπ", είπε και σημείωσε πως τα όσα επιδιώκονται μέσα από τη Συνθήκη είναι διαφορετικά από όσα επικαλούνται αυτοί που την ψήφισαν.

"Μας ξαναγυρίζει σε άλλες εποχές, όπου αστυνομεύονται και παραβιάζονται πολιτικά, ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Η συνθήκη αυτή έρχεται να ενισχύσει το αυταρχικό κράτος των χωρών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Προσπαθεί, φακελώνοντας, να προλάβει τις αντιδράσεις των πολιτών και τις μελλοντικές συμπεριφορές αντίστασής τους. Το κύριο αντικείμενο λοιπόν είναι η ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού τώρα, που ήδη διαφαίνεται ότι οι λαοί αρχίζουν να αντιδρούν στην επίθεση ενάντια στα εργασιακά και άλλα δικαιώματά τους".

Ο Κ. Στεφανόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Συνθήκη αυτή μπορεί να ανατραπεί στην πράξη αν οι άνθρωποι δεν υποκύψουν στα κελεύσματα όσων προσπαθούν να την εφαρμόσουν και αν βρουν τρόπο να την αντιμετωπίσουν και να την καταστήσουν ανενεργό. Τέλος, αναφερόμενος στη μήτρα που γεννάει τέτοιες αντιδραστικές συμφωνίες, κατέδειξε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και σημείωσε ότι είναι επίκαιρο το αίτημα για δημοψήφισμα, που καθημερινά κερδίζει νέους υποστηρικτές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ