Δυσοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον της "Ολύμπικ Κέτερινγκ", εν όψει της μετεγκατάστασής της στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο Σπάτων, παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της διοίκησης ότι όλα θα πάνε καλά.
Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις διατυπώθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία, οι στόχοι, οι προοπτικές, αλλά και τα προβλήματα της "Ολύμπικ Κέτερινγκ". Από τις ανακοινώσεις της διοίκησης προέκυψε σαφέστατα ότι δεν υπάρχει αναπτυξιακός προσανατολισμός και ότι ο κίνδυνος συρρίκνωσης βασικών και κερδοφόρων δραστηριοτήτων της εταιρίας, με τη μετεγκατάστασή της στα Σπάτα, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Η έλλειψη αναπτυξιακού προσανατολισμού προέκυψε από την έμφαση που δίνει η διοίκηση του "Κέτερινγκ" στη σταδιακή μείωση του προσωπικού μέσω των υποχρεωτικών συνταξιοδοτήσεων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση της εταιρίας. Για το θέμα αυτό ειπώθηκε ότι μέχρι το 1999 θα συνταξιοδοτηθούν 97 από τους 1.080 εργαζόμενους της εταιρίας, χωρίς να γίνουν άλλες προσλήψεις. Σε ερώτηση αν σήμερα υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στην εταιρία, ώστε να χρειάζεται μείωση, η διοίκηση απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, αλλά επικαλέστηκε την ανάγκη αυτοματοποίησης της παραγωγής, που απαιτεί λιγότερα εργατικά χέρια. Οσον αφορά τον κίνδυνο συρρίκνωσης της εταιρίας, λόγω της μετεγκατάστασης στα Σπάτα, προέκυψε σαφέστατα από την ομολογία της διοίκησης ότι το "Κέτερινγκ" είναι "ευαίσθητο" στην επίγεια εξυπηρέτηση των αεροπλάνων("χάντλιγκ") και στα κυλικεία των αεροδρομίων. Πρόκειται για τις δυο δραστηριότητες του "Κέτερινγκ" με το μεγαλύτερο τζίρο, οι οποίες κινδυνεύουν να "χαθούν", αφού η αποικιοκρατική σύμβαση του αεροδρομίου των Σπάτων, προβλέπει τη λειτουργία μόνο δυο εταιριών κέτερινγκ μέσα στο αεροδρόμιο για την τροφοδοσία των αεροπλάνων, ενώ οι άλλες υπηρεσίες ("χάντλινγκ") και κυλικεία) παραδίδονται στον "ελεύθερο" (Σ. Σ. ασύδοτο) ανταγωνισμό και μπορεί να τις παρέχει οποιοσδήποτε ιδιώτης. Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες η"Ολύμπικ Κέτερινγκ" έχασε από πελάτη την "Αιρ Φρανς", την οποία εξυπηρετούσε σχεδόν επί 20 χρόνια!
Κατά τα άλλα, η διοίκηση του "Κέτερινγκ" είπε ότι υπάρχει δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση στα Σπάτα, που υπολογίζεται να κοστίσει 3-4 δισ. δρχ. Για τα οικονομικά ειπώθηκε ότι το 1996 η εταιρία παρουσίασε κέρδη 1 δισ. δρχ. και ότι για το 1997 τα κέρδη προϋπολογίζονται σε 1,4 δισ. δρχ., με μηδενικές δανειακές υποχρεώσεις και αποθεματικό, περίπου 4 δισ. δρχ. Για τη μελέτη οργανωτικής αναδιάρθρωσης αναφέρθηκε ότι ολοκληρώνεται και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά τον ερχόμενο Οκτώβρη, παράλληλα με την υποβολή αίτησης προς το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης για επιδότηση 1,8 δισ. δρχ. Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, έγινε στην ανάγκη εξεύρεσης πόρων για επενδύσεις, κάτι που παραπέμπει ευθέως στην εισαγωγή του "Κέτερινγκ" στο Χρηματιστήριο, όπως, άλλωστε, έχει προαναγγείλει προ καιρού ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών.