Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "Ιωάννα" του Ριβέτ

Μία ακόμη ταινία με ηρωίδα την Ιωάννα της Λωραίνης γυρίστηκε το 1995 αυτή τη φορά με σκηνοθέτη τον Ζακ Ριβέτ.Εχουν προηγηθεί και άλλες ταινίες που αναφέρονται στην Ιωάννα της Λωραίνης, σκηνοθετημένες από μεγάλους σκηνοθέτες, όπως από τον Ντράγιερ, τον Ροσελίνι και τον Μπρεσόν. Τελευταία είναι η σειρά του Γάλλου σκηνοθέτη Ριβέτ στην Παρθένα της Λωραίνης, με τίτλο "Η Ιωάννα της Λωραίνης - Οι φύλακες".Θα μεταδοθεί το δεύτερο μέρος της μεγάλης σε διάρκεια ταινίας, στην οποία η ηρωίδα προσεγγίζεται όχι πια σαν "αγία", αλλά σαν μια κοπέλα των λαϊκών τάξεων. Η ταινία, όπως και στο πρώτο μέρος της, δεν είναι τόσο αξιόλογη, αφού στηρίζεται σε ένα αδύναμο σενάριο και μια επίπεδη σκηνοθεσία. Πολύ καλή, όμως, στο ρόλο της Ιωάννας είναι η Σαντρίν Μπονέρ (ΕΤ-2 23.30).

Οι υπόλοιπες ταινίες δεν παρουσιάζουν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για όσους όμως δεν έχουν άλλη επιλογή για να περάσουν το βράδυ τους, σημειώνουμε τις ακόλουθες:

Την αμερικανική ταινία του Τζον Κόρνελ "Η μελωδία των αγγέλων".Πρωταγωνιστής είναι ο Πολ Χόγκαν, ο οποίος υποδύεται έναν συμπαθητικό απατεώνα, ο οποίος τραυματίζεται και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Εκεί θα νομίσει ότι πέθανε και ότι θα επιστρέψει στη γη σαν άγγελος (ΑΝΤΕΝΝΑ 21.45).

Το ασπρόμαυρο αμερικανικό μιούζικαλ "Κάτι να τραγουδήσω",σκηνοθετημένο από τον Βίκτορ Σέρτζιγκερ,θα προβάλει το SEVEN X στις 22.00.Μια σάτιρα της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος με ήρωα ένα μουσικό, που πηγαίνει στο Χόλιγουντ για να κάνει καριέρα. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Κάγκνεϊ και Εβελιν Ντόου.

Τη βρετανική ταινία του Μορίς Χάτον "Η εκδοχή της Νέλι",με ηρωίδα μια γυναίκα η οποία πάσχει από αμνησία (ΕΤ-3 01.00).

Τη βρετανική ταινία του Λίντσεϊ Σόντεφ "Στον κόσμο του εγκλήματος",με πρωταγωνιστές τους Μπιλ Φρεντς και Μαίρη Σπένσερ. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια κοινωνία του μέλλοντος, στην οποία κυριαρχούν το έγκλημα και η βία. Εκεί ένας άνδρας θα ξεκινήσει μια επικίνδυνη περιπλάνηση (ΑΝΤΕΝΝΑ 01.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ