Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η τραγωδία ενός... σόου

Μία ακόμη ιστορία, που... διαδραματίστηκε σε "ριάλιτι σόου", αποκαλύπτει, για πολλοστή φορά, τη χωρίς όρια εκμετάλλευση ευαίσθητων και σοβαρών καταστάσεων που "χρησιμοποιούνται", προκειμένου ν' αυξηθεί η τηλεθέαση. Μια "χρησιμοποίηση", που αρκετές φορές αποβαίνει μοιραία για τους "πρωταγωνιστές" των... δραμάτων. Ενδεικτική είναι και η χτεσινή "ιστορία", που "παίχτηκε" στην εκπομπή "Κεντρί". Η συζήτηση αφορούσε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ένας πατέρας παρενοχλούσε σεξουαλικά την 11χρονη κόρη του. Ενα κορίτσι, μάλιστα, που έχει την ατυχία να είναι και άτομο με ειδικές ανάγκες. Για τις ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης του, ο πατέρας στις 3 Ιούλη θα πήγαινε στα δικαστήρια. Δεν πρόλαβε όμως... γιατί πριν τα δικαστήρια ήρθε το... κεντρί.

Γιατί ενώ η... ακροαματική διαδικασία της εκπομπής χτες ήταν ακόμη στον "αέρα" και οι "ειδήμονες - δικαστές" εξέφραζαν απόψεις και νουθεσίες, ήρθε το "μήνυμα" πως ο πατέρας ήταν ήδη νεκρός. Απ' ό,τι λέγεται και σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, ο πατέρας μισή ώρα πριν την έναρξη της εκπομπής με φυτοφάρμακα έδωσε τέλος στη ζωή του. Μια ακόμη τραγωδία ελαφρά τη καρδία και προς δόξαν της τηλεθέασης έγινε "θέαμα" με τρομερές συνέπειες για μια ολόκληρη οικογένεια. Για ένα παιδί, που ούτε καν μπορεί ν' αμυνθεί απέναντι στην τηλεοπτική "λαιμαργία" για "ζουμερές" και "σκανδαλώδεις" ιστορίες. Ιστορίες, βέβαια, που θέλουν μια άλλη αντιμετώπιση, ευαίσθητη, λεπτή, αναλυτική, μια "αντιμετώπιση" στο βάθοςκαι τις ρίζες των αιτιών των κοινωνικών προβλημάτων.Μια ακόμη ιστορία των "ριάλιτι σόου" αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο "συμπεριφέρονται" απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, στα κοινωνικά προβλήματα, στο παιδί, που, ανίσχυρο, παρακολουθεί γύρω του αυτά που γίνονται για κείνο... χωρίς εκείνο.

Με αφορμή και τη χτεσινή εκπομπή και τη "συνδρομή" της ή όχι σε τραγικές ιστορίες, μπαίνει και πάλι επί τάπητος το θέμα, που αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας. Με εκπομπές που δε θα "κακοποιούν" και δε θα "ασελγούν" πάνω στην ανθρώπινη ψυχή και πολύ περισσότερο στην παιδική.

Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ