Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ
Να μην εφαρμοστεί

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μαζικών φορέων μετά την επικύρωσή της

Στόχος της Συνθήκης Σένγκεν είναι το "χτύπημα των "ενοχλητικών" για τα συμφέροντα του διεθνούς ιμπεριαλισμού, κινημάτων ειρήνης, παιδείας και συνδικαλισμού που τώρα αρχίζουν να ξεσηκώνονται με τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην επίθεση της "νέας" ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων". Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη μετά από σύσκεψη των επιτροπών που την απαρτίζουν η οποία έγινε την Παρασκευή.

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή, σημειώνει παράλληλα, πως "η Σένγκεν είναι ένα εργαλείο με το οποίο επιχειρείται η επιβολή και στη χώρα μας ρυθμίσεων που αντιβαίνουν σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος που αναφέρονται στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών".

"Οχι" στη Σένγκεν και από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, που με ανακοίνωσή της καταδικάζει την επικύρωση και εφαρμογή της χαρακτηρίζοντάς τη "μια τεράστια τράπεζα πληροφοριών στην οποία θα φακελώνονται ηλεκτρονικά τα πάντα, πρόσωπα και πράγματα. Ετσι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε τρίτους με βασικό στόχο να συγκροτηθεί ένας ισχυρός κατασταλτικός μηχανισμός για να χτυπήσει τα λαϊκά κινήματα". Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου "εκφράζοντας την αντίθεσή της, καλεί την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τη συμφωνία Σένγκεν και τους φίλους της ειρήνης να αντισταθούν με κάθε τρόπο σε αυτή την επιλογή". Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη Συνθήκη Σένγκεν ως γνήσιο παιδί της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων όπως είναι τα ναρκωτικά, η τρομοκρατία και γενικά το οργανωμένο έγκλημα, ενώ κύριος στόχος είναι η δημιουργία μιας τεράστιας τράπεζας πληροφοριών στην οποία θα φακελώνονται τα πάντα. Ο Σύλλογος δηλώνει στους εμπνευστές τέτοιων μεθοδεύσεων ότι θα αγωνιστεί ώστε να ακυρωθεί η συνθήκη, γιατί δε δέχεται να καταπατούνται οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ιδανικά του δημοκρατικού ελληνικού λαού.

"Η συμφωνία Σένγκεν μπορεί να τσαλαπατηθεί με τους αγώνες στην ίδια την κοινωνία", σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων καταδικάζοντας την ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υιοθέτησή της.

Ανακοίνωση εναντίον της εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν εξέδωσε και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών, Τραυματιών Αναπήρων Θυμάτων 1914 - 1967.Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά "οι εργαζόμενοι και ο λαός μας, μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης, με την πάλη τους θα αχρηστέψουν την επαίσχυντη αυτή Συνθήκη".

Ανοιχτή εκδήλωση με το ίδιο θέμα, πραγματοποιεί στον Κολωνό, το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο"Ακαδημία Πλάτωνος" και την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Διαμερίσματος. Η εκδήλωση - στην οποία θα γίνουν ομιλίες, συζήτηση, ενώ θα επακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα "Κομπανία Σεβντάς" - θα γίνει την Τετάρτη 25 Ιούνη, στην Πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα (πρώην Αγίου Κωνσταντίνου) στις 8 το απόγευμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες - μετανάστες (2015-08-23 00:00:00.0)
Κύμα συμπαράστασης (2012-07-25 00:00:00.0)
Χρέος να εμποδίσουμε τη Σένγκεν (1998-03-14 00:00:00.0)
Ο αγώνας δεν τέλειωσε, τώρα αρχίζει (1997-06-13 00:00:00.0)
Μέτωπο ενάντια στο ηλεκτρονικό φακέλωμα (1997-06-01 00:00:00.0)
Δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης (1997-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ