Σε μία επίδειξη "εκσυγχρονιστικού" αυταρχισμού προχώρησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος, ούτε λίγο - ούτε πολύ, κάλεσε τα ελληνικά κόμματα να μην ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, γιατί έτσι δίνουν επιχειρήματα στους Τούρκους, προκειμένου να πλήξουν τη χώρα μας!
Αφορμή γι' αυτήν την - από κάθε άποψη επικίνδυνη - θέση αποτέλεσε μία τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή, σε προχτεσινή κομματική συγκέντρωση, όπου αποκάλεσε τον πρωθυπουργό "μέτριο, στενόκαρδο, διαχειριστή - λογιστή, που κυβερνά σήμερα την Ελλάδα". Οταν κλήθηκε ο Δ. Ρέππας να σχολιάσει αυτήν την τοποθέτηση, δήλωσε ότι "μπορεί έτσι να επιδιώκουμε κάποια κομματικά οφέλη, μπορεί να επιδιώκουμε να πλήξουμε το κύρος του πρωθυπουργού ή την ισχύ της κυβέρνησης, δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε ότι έτσι δίνουμε βοήθεια σε δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται εκτός Ελλάδας και δε θα έβλεπαν με καλό μάτι την πρόοδο που συντελείται στην Ελλάδα, την τελευταία ιδιαιτέρως περίοδο"!Για να μην αφήσει δε καμιά αμφιβολία για το τι εννοεί, προχώρησε περισσότερο, κατονομάζοντας την Τουρκία ως μία από τις δυνάμεις που ενδεχομένως ωφελείται από την όποια φωνή διαφοροποιείται, έστω και φραστικά, από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Προχώρησε, μάλιστα, και σε νουθεσίες, καλώντας τα κόμματα να περιορίζονται, "μέχρις εκείνου του σημείου, το οποίο, όταν το υπερβαίνουμε, βλάπτουμε την Ελλάδα".
Αντιδρώντας στις θέσεις του Δ. Ρέππα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση "εξωθείται στην κινδυνολογία, λειτουργώντας έτσι διασπαστικά και αποσταθεροποιητικά".