Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Και απλήρωτοι και άνεργοι;

Οχτακόσια εξήντα οχτώ εκατομμύρια δραχμές (!) χρωστάει σε μισθούς στους περίπου 800 έκτακτους υπαλλήλους ο Δήμος Πειραιά, ενώ στο μεταξύ η διοίκηση του δήμου προσπαθεί να εκδώσει εντάλματα για 800 περίπου εκατομμύρια ακόμη, που τους έχει διαδοχικά καταβάλει παράτυπα έναντι των μισθών τους με πρόχειρες αποδείξεις.

Οι εργαζόμενοι, που προσλήφθηκαν από το '92 - '93 και ύστερα χωρίς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς τις προβλεπόμενες εγκριτικές αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε κινητοποιήσεις καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, αφού τόσο η διοίκηση του δήμου κατά την πρόσληψή τους όσο και η σημερινή τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών τους αφήνουν ακάλυπτους.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Π. Σαλπέας,κάλεσε τους εργαζόμενους να πάψουν να παραπλανώνται από εκείνους που τους κατέστησαν ομήρους - κυβέρνηση και διοίκηση του Δήμου Πειραιά - και σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει η διαδικασία των ρουσφετολογικών προσλήψεων, που εφαρμόστηκε με απίστευτη έκταση στο δήμο, με στόχο τη χρησιμοποίηση του προβλήματος της ανεργίας για μικροπολιτικά οφέλη.

Τόνισε ότι το θέμα είναι πολιτικό και μπορεί να δοθεί λύση με τη διόρθωση της τροπολογίας, υπό την προϋπόθεση ότι οι έκτακτοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου. Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, ότι θα διευρυνθεί ο κανονισμός λειτουργίας του δήμου και επίσης θα λυθεί από την κυβέρνηση, μέσω της κρατικής επιχορήγησης, και όχι με άλλους τρόπους, το θέμα των δαπανών που προκύπτουν για τους μισθούς των εκτάκτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ