Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Βιάζεται για... εκλογές

Το εύκολο και δημαγωγικό σύνθημα για πρόωρες εκλογές, προφανώς για να εμφανιστεί δικαιωμένος, όταν αυτές θα γίνουν, αλλά και για να αποφύγει να σχολιάσει την κυβερνητική πολιτική, επανέφερε ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, μετά την παραίτηση του Α. Παπανδρέου.

Ο Αντ. Σαμαράς διαπίστωσε ότι "ο πρωθυπουργός έδωσε επιτέλους διέξοδο, αλλά η ρευστότητα όμως παραμένει". Δεν απέφυγε επίσης τη λαϊκίστικη αναφορά στην οικονομική εξαθλίωση, την ανεργία και τα ανοιχτά εθνικά θέματα που παραμένουν, όπως επίσης και η "συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ". Στο "διά ταύτα" πρότεινε "ανάπτυξη και γενναία μεταρρύθμιση, με απόφαση του λαού".

Στην επισήμανση ότι και ο Μ. Εβερτ ζητάει εκλογές, ο Αντ. Σαμαράς απάντησε: "Εμείς ζητήσαμε πρώτοι εκλογές" (!) και πρόσθεσε: "Ο κ. Εβερτ τις ζητάει τώρα, γιατί φαίνεται ότι έχει πια πεισθεί ότι δε θα γίνουν". Προφανώς ο ίδιος το γνωρίζει νωρίτερα...

Η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, που συνεδρίασε, εκτίμησε ότι "η παραίτηση του Α. Παπανδρέου επισημοποιεί το τέλος του κύκλου της μεταπολίτευσης και μια νέα ιστορική και κρίσιμη περίοδος για την πατρίδα μας αρχίζει". Η πρώτη σελίδα της νέας πολιτικής περιόδου, επισημαίνει η ΕΕ, πρέπει να γραφεί από τον ίδιο τον ελληνικό λαό και όχι από εκείνους που έγραψαν τον επίλογο του χτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ