Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Πρόσω ολοταχώς για την απεργία

Συνεδρίασε χτες η ΕΕ της ΠΝΟ. Σε κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης καλεί το ΕΚ Πειραιά

Σε οργανωτικά μέτρα για την προετοιμασία και τη στήριξη της 48ωρης απεργίας, παγκόσμιας κλίμακας, στα ποντοπόρα πλοία στις 4-5 Αυγούστου, κατέληξε χτες σε συνεδρίασή της η ΕΕ της ΠΝΟ.

Μαζική ήταν η παρουσία των ναυτεργατών στα γραφεία της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι οποίοι για πολλοστή φορά εξέφρασαν την απαίτησή τους όχι μόνο να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προετοιμασία της απεργίας, αλλά η απεργία να επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες πλοίων.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου,σχολίασε σχετικά: "Για άλλη μια φορά μεταφέρθηκε η απαίτηση των ναυτεργατών, από τους εκπροσώπους των σωματείων ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" στην ΕΕ, η ΠΝΟ να προχωρήσει αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα. Η απαίτηση είναι και παραμένει καταδίκη στην πολιτική του αφελληνισμού της ελληνικής ναυτιλίας και της ανεργίας, οργάνωση της αντίστασης, ικανοποίηση των αιτημάτων των ναυτεργατών. Οι ναυτεργάτες απαιτούν επέκταση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και δε θα επιτρέψουν στα φερέφωνα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης που δρουν στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος να υποθηκεύουν το παρόν και το επαγγελματικό μέλλον και τις κοινωνικές κατακτήσεις τους".

Το ΕΚ Πειραιά,με χτεσινή εγκύκλιό του, ενημερώνει τα σωματεία - μέλη του για τα αντιναυτεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και τα καλεί να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ναυτεργατών και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ικανοποιώντας τα ναυτεργατικά αιτήματα."Είναι αναγκαίο - σημειώνεται - να εκδηλωθεί ένα κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών για την ανατροπή αυτών των μέτρων και την καταδίκη τους".


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ