Κυριακή 16 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Ανάγκη το μέτωπο υγειονομικών - χρηστών Υγείας

Εντονοι ήταν οι αγώνες των υγειονομικών και των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης για την έναρξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», τα τελευταία χρόνια
Εντονοι ήταν οι αγώνες των υγειονομικών και των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης για την έναρξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», τα τελευταία χρόνια
Τα προβλήματα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που έθεσε πρόσφατα η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, είναι τα παρακάτω:

  • Ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Υπολειτουργία νοσοκομείων που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει σε εκρηκτικές καταστάσεις.
  • Ελλείψεις σε ξενοδοχειακή υποδομή.
  • Χρηματοδότηση από το υπουργείο για την πλήρη λειτουργία του «Παπαγεωργίου».
  • Κενά σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» γίνονται διεργασίες για να δοθεί η σίτιση των ασθενών σε ιδιώτες. Ηδη είναι γνωστό ότι η φύλαξη, ο ιματισμός και η καθαριότητα έχουν δοθεί στους εργολάβους.

«Πραγματικά, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης αλλά και αύξησης από τον προϋπολογισμό. Εχουν ανάγκη προσλήψεων μόνιμου νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και όχι εκτάκτων επιδοτούμενων από τον ΟΑΕΔ και αμειβόμενων με το εξευτελιστικό ποσό των 130.000 δρχ. το μήνα. Εχουν ανάγκη ανανέωσης εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής», δηλώνει η γραμματέας του εργασιακού σωματείου εργαζομένων του «Γ. Παπανικολάου» Σ.Τεμερτζίδου.

«Η αλήθεια, συνεχίζει, που δε μας είπε ο υπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, αλήθεια που γνωρίζουν πολύ καλά εργαζόμενοι ή χρήστες υπηρεσιών υγείας, είναι ότι η πολιτική της κυβέρνησης ευθύνεται για τη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και τη μετατροπή τους σε ΑΕ. Η ίδια πολιτική επωάζει και γεννά "Πιράνχας" που λυμαίνονται τον ευαίσθητο αυτό χώρο, έχοντας ένα και μοναδικό στόχο: το κέρδος».

Και η Σ. Τεμερτζίδου υπογραμμίζει: «Πολιτικό με καθαρά ταξικό χαρακτήρα είναι το πρόβλημα. Από τη μια μεριά εργαζόμενοι και λαός σ' έναν αγώνα για ισότιμη, ίση και δωρεάν υγεία για κάθε άνθρωπο που τη χρειάζεται, και, από την άλλη μεριά, μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και υποτελείς στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θέλουν να μετατρέψουν την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Το μέτωπο των υγειονομικών - χρηστών και φορέων σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι η μόνη λύση για να μπει φραγμός στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας οδηγήσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ