Καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, με αφορμή τα κροκοδείλια δάκρυα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στο Βόλο
Τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Βόλου επισκέφτηκε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, για να εκφράσει τη συμπάθειά του στους πλημμυροπαθείς, ενώ έκανε λόγο για ευθύνες που υπάρχουν, αποδίδοντάς τες στην κυβέρνηση της ΝΔ, σε τοπικούς άρχοντες και άλλους τρίτους, σαν να μην ξέρει τίποτα το ΠΑΣΟΚ για τα 20 χρόνια που κυβερνούσε...
Αποστομωτική απάντηση στην υποκρισία και τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως της κυβέρνησης της ΝΔ, δίνει με σχετική ανακοίνωσή της για τις καταστροφές η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, που, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει:
«Πραγματικά, αποτελεί μνημείο θράσους και υποκρισίας η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Βόλο. Ερχεται να ανακαλύψει ότι δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα!!! Ερχεται να εγκαλέσει τη ΝΔ και να μας ξαναπεί ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση! Κυβερνήσεις υπάρχουν κ. Παπανδρέου, σήμερα της ΝΔ, χτες του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι πολιτικές τους είναι αντιλαϊκές. Δε νοιάζονται για τα προβλήματα του λαού, δεν κάνουν έργα αναγκαία για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Ενώ, στην ίδια ρότα κινήθηκαν και τα πρασινο-γάλαζα στελέχη τα προηγούμενα χρόνια. Είναι άμοιροι ευθυνών οι κύριοι Πιτσώρης, Σκοτινιώτης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για πάνω από μια 10ετία, καθώς και τα άλλα στελέχη του στο χώρο της Αυτοδιοίκησης;», τονίζει η ανακοίνωση για να προσθέσει: «Η υποκρισία, ο καιροσκοπισμός, η αναλγησία, έχουν και αυτά τα όριά τους».
Αναφερόμενη στις ευθύνες της ΝΔ σχετικά, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει ανάμεσα στα άλλα:
«Τεράστιες είναι οι ευθύνες που έχει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και οι τοποτηρητές της, νομάρχης και δήμαρχοι (κκ Πρίντζος, Μήτρου κ.ά.). Είναι ακόμη μεγαλύτερες όταν, σε κάθε τέτοια περίπτωση (πλημμύρες, χιονοπτώσεις κλπ.) επαναλαμβάνουν τη δικαιολογία "τι να κάναμε, ήταν ακραία τα καιρικά φαινόμενα". Να τους θυμηθεί ο λαός αύριο στις τοπικές εκλογές και να τους "περιποιηθεί" κατάλληλα».
Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, τέλος, αφού επισημαίνει πως οι καταστροφές είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας των κυβερνώντων και των τοποτηρητών τους, στην πόλη και το νομό, για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, συνεχίζει:
«Για άλλη μια φορά απαιτούμε:
1. Την άμεση και ολοκληρωμένη καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποζημίωση όλων εκείνων που έπαθαν ζημιές από τις πλημμύρες και τις διακοπές ρεύματος, στις περιουσίες τους και τις καλλιέργειες. Δέσμευση των απαιτούμενων αντίστοιχων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να κηρυχτεί ο νομός πλημμυρόπληκτος για να δοθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις.
2. Την άμεση αποκατάσταση στο οδικό δίκτυο (αστικό και αγροτικό).
3. Ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας. Να ξεκινήσουν άμεσα έργα, που θα θωρακίζουν την περιοχή από τις πλημμύρες και γενικότερα από τα φυσικά φαινόμενα, με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους».
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Η εμπειρία δείχνει ότι για να μη μείνουν στα συρτάρια τα παραπάνω, χρειάζεται η αγωνιστική κινητοποίηση του λαού. Ενα πρώτο βήμα πρέπει να γίνει αύριο, με την καταψήφιση των μαυρογιαλούρων του δικομματισμού και την υπερψήφιση των ριζοσπαστικών και αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλους ριζοσπάστες και προοδευτικούς ανθρώπους».