Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ακούστε καλά τι λένε οι μαθητές...

Μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες σε πόλεις της Πελοποννήσου, στο Ηράκλειο, στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Ηχηρό «παρών» στους δρόμους του αγώνα έδωσαν χτες εκατοντάδες μαθητές σε Πάτρα, Καλαμάτα και Πύργο. Στην Πάτρα, με προμετωπίδα το πανό του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας και την απαίτηση «Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε. Οχι στο σχολείο που μας στραβώνει, αντί να μας μορφώνει», εκατοντάδες μαθητές από τα 30 και πλέον σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Ακούστε καλά τι λένε οι μαθητές έξω απ' τα σχολεία οι πολυεθνικές» και «Ρουσόπουλε, το '98 ήμασταν όλοι στο δημοτικό, αυτοί που ήταν τότε μαθητές τους είδες φέτος στις φοιτητικές» τα συνθήματα που κυριάρχησαν. Αμέσως μετά συνεδρίασε το Συντονιστικό και αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επίσης, μαζικές πορείες έγιναν στην Καλαμάτα και στον Πύργο (τα περισσότερα σχολεία τελούν υπό κατάληψη), η ολοκλήρωση των οποίων βρήκε τους μαθητές να συνεδριάζουν και να αποφασίζουν τη συνέχιση του αγώνα και για την επόμενη εβδομάδα.

Στο Ηράκλειο

Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση έγινε χτες το πρωί και στο Ηράκλειο, με συμμετοχή εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συλλόγων φοιτητών και μαθητών από τα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη. Η συγκέντρωση έγινε στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και γύρω στις 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη τα γραφεία της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας, μπολιασμένες με αγωνιστικό παλμό και ενθουσιασμό. Από την Κέρκυρα έως το Αγρίνιο μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί σε κοινή συμπόρευση και αγώνα διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο δυναμικά. Στα Γιάννενα υπό κατάληψη βρίσκονται τα 6 από τα 8 λύκεια των Ιωαννίνων και τα 2 από τα πέντε ΤΕΕ. Στην Αρτα κόντρα στις προσπάθειες τρομοκράτησης για αποβολή 3 μαθητών και αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος από το 2ο Γυμνάσιο της πόλης, οι μαθητές έδωσαν δυναμική απάντηση πραγματοποιώντας μαζικό μαχητικό συλλαλητήριο. Δυναμικές συγκεντρώσεις έγιναν και σε Αγρίνιο, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ