Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Προχωράμε μπροστά!
  • Καταλήψεις ξανά την ερχόμενη βδομάδα. Νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη, 18 του Οκτώβρη
  • Μαθητική συναυλία στις 28 του Οκτώβρη
  • Νέα μαθητική κινητοποίηση στις 3 του Νοέμβρη

«Συνεχίζουμε πιο δυναμικά. Για νέους αγώνες». Με το σύνθημα αυτό και με την απόφαση ότι αυτή η κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή, μαθητές - εκπρόσωποι από περίπου 300 σχολεία της Αττικής που μέχρι σήμερα είναι υπό κατάληψη, πήραν μέρος χτες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κάνιγγος, μετά τη μεγαλειώδη πορεία τους.

«Προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις των σχολείων για να αποφασίσουμε:

  • Καταλήψεις ξανά μετά τις εκλογές από Τρίτη 17/10 - Πέμπτη 19/10.
  • Νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/10.
  • Μαθητική συναυλία στις 28/10.
  • Μεγάλη μαθητική κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη».

Οι αποφάσεις αυτές έγιναν δεκτές από τους παρευρισκόμενους που είχαν κατακλύσει την πλατεία Κάνιγγος με συνθήματα, φωνές, τραγούδια και χειροκροτήματα, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα όπως: «Μαριέττα Γιαννάκου τις καταλήψεις άκου. Και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει!».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν μαθητές από σχολεία της Αθήνας, που μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τις πρώτες μέρες των καταλήψεων. «Μας απειλούν και μας λένε ότι θα χάσουμε τις εκδρομές», είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης μια μαθήτρια από το 1ο Λύκειο Ηλιούπολης και συμπλήρωσε: «Εμείς τους απαντάμε πως: `Η θα χάσουμε τις εκδρομές ή θα χάσουμε το μέλλον μας»!

Οι μαθητές δεν παρέλειψαν να καταγγείλουν μερίδα εκπαιδευτικών αλλά και γονέων που χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους προκειμένου να εμποδίσουν τα παιδιά να προχωρήσουν σε καταλήψεις. «Σήμερα θα κάνουν συνέλευση γονέων προκειμένου να τους εκφοβίσουν και να τους στρέψουν εναντίον μας για να μας εμποδίσουν να κάνουμε κατάληψη», ανέφερε μια άλλη μαθήτρια από το 3ο Λύκειο Νίκαιας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μάνος Δούκας, εκ μέρους της Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ο οποίος ανάμεσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα, δήλωσε τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών στον αγώνα των μαθητών: «Μπορείτε να μας βρείτε στις τάξεις, στο δρόμο, στις διαδηλώσεις. Για να εμποδίσουμε κάποιους να σας απαγορεύσουν να αγωνιστείτε. Δεν είστε ορφανά στο κίνημα, υπάρχουμε και εμείς. Θα είμαστε δίπλα σας».

Στο πλευρό των μαθητών και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας της οποίας η πρόεδρος, Βάνα Τζιαντζή, εξέφρασε την αλληλεγγύη των γονιών στον αγώνα των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ