Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Φώφη Γεννηματά
  • Επί τέσσερα χρόνια οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ στην υπερνομαρχία αποφάσισαν κατά πλειοψηφία και υλοποιούν: Τη μερική απασχόληση, 4ωρη δουλιά, συμβάσεις ομηρίας εργαζομένων, ορισμένου χρόνου ή έργου. Το «Πρόγραμμα Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης». Ανέθεσαν μελέτες για τη «διαχείριση δημόσιας περιουσίας προς αύξηση εσόδων της υπερνομαρχίας». Συναποφάσισαν την ανάληψη φορολογικής εξουσίας, δηλαδή τη διαχείριση και επιβολή φόρων.
  • Το ...«όραμά» της για την υπερνομαρχία είναι η «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας». Το έχει αποδείξει άλλωστε από το «έργο» της στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά. Στη θητεία της εκχώρησε τη φύλαξη, τον καθαρισμό και την ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως και του Αττικού Αλσους στον ιδιωτικό τομέα.
  • Πρόσφατα, μαζί με τον Γιάννη Σγουρό, νομάρχη Αθήνας, εκπόνησαν ένα «ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό και Επιχειρησιακό Σχέδιο της Νομαρχίας Αθηνών». Στο χαιρετισμό της είχε δηλώσει: «Υπάρχουν τόσα που πρέπει να γίνουν και τα οποία δεν μπορούν να αφεθούν μόνο στη δικαιοδοσία του κράτους» και μίλησε για την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων». Στο σχέδιο προτείνονται μέτρα όπως η «απλοποίηση του νομοθετικού και διοικητικού πλαισίου αδειοδότησης, λειτουργίας και στήριξης των επιχειρήσεων» και η δημιουργία «ενιαίου μηχανισμού επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων για ιδιωτικές επενδύσεις».
  • Προτείνει μέτρα όπως τη δημιουργία κέντρου υποδοχής επενδυτών και δημιουργία μηχανισμού προσέλκυσης νέων επενδύσεων.
  • Εστειλε υπόμνημα, ως πρόεδρος της ΕΝΑΕ, στις 9 Σεπτέμβρη του 2004, για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στους αρμόδιους υπουργούς: «Πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης, της Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα». Στη συνέχεια, μάλιστα, αναφέρεται πως δεν αποκλείεται «ούτε η συμμετοχή ιδιωτών στη διαχείριση των εγκαταστάσεων, ούτε στην ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων...».
  • Στο 11ο τακτικό Συνέδριο της ΕΝΑΕ ζήτησε τη διαχείριση και είσπραξη φόρων από την υπερνομαρχία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ