Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9600

ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ο αγώνας στην εκπαίδευση

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βρίσκονται στην τέταρτη βδομάδα απεργίας. Καθηγητές και εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι μαθητές προχωρούν σε μαζικές συνελεύσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα

Σε νέα φάση μαζικοποίησης και κλιμάκωσης μπαίνει ο αγώνας στο χώρο της εκπαίδευσης. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί μπήκαν στην τέταρτη βδομάδα απεργίας, καθηγητές και εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ ήρθε και η ώρα των μαθητών να μπουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις με μαζικότατες συνελεύσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα.

Κάθε τόπος δουλιάς, κάθε γραφείο, κάθε εργοστάσιο, κάθε γειτονιά, πρέπει να γίνει εστία συζήτησης για την ουσία του εκπαιδευτικού προβλήματος, εστία συμπαράταξης με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, σημείωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι η ψήφος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές πρέπει να τρομοκρατήσει το δικομματισμό, να είναι τιμωρία για τα θέματα της Παιδείας.


ΣΕΛ.  7   -   9

Motion Team

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Η εγκληματική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «πνίγει» τη χώρα

Σπίτια κατεστραμμένα, άνθρωποι να θρηνούν, καλλιέργειες πλημμυρισμένες. Αυτή είναι η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στο Βόλο και την Αργολίδα, αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - αλλά και των δημάρχων και νομαρχών που στηρίζουν - λόγω ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων. Κυβερνητικά κλιμάκια και νομάρχες των περιοχών περιδιαβαίνουν στους τόπους των καταστροφών και εμπαίζουν τους κατοίκους. «Ηξεραν, αλλά αδιαφορούσαν», τόνισε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, που επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές. Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟΘ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΠΤΗΣΕΙΣ CIA
Παριστάνει την ανήξερη η κυβέρνηση

Παρά το γεγονός ότι η εμπλοκή της χώρας μας στις μεταφορές «υπόπτων» από αεροπλάνα της CIA έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα, η κυβέρνηση επιμένει να παριστάνει την ανήξερη και να αρνείται κάθε ανάμειξη. Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή

Πυρηνική δοκιμή με επιτυχία πραγματοποίησε η ΛΔ Κορέας και αμέσως επακολούθησαν διεθνείς αντιδράσεις με πρωταγωνιστή τις ΗΠΑ που απειλούν ακόμη και με «προληπτική» πυρηνική επίθεση «ακριβείας».


ΣΕΛ.  21
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ
Κηδεύτηκε ο Μανώλης Γουρνιεζάκης

Επιτακτική ανάγκη να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του τραγικού γεγονότος και να αποδοθούν ευθύνες. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές απ' όλους τους χώρους στην κηδεία του χτες.


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ