Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9598

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Να μπει το περιεχόμενο της εκπαίδευσης στο κέντρο του αγώνα

Αποφασίζουν σήμερα για τη συνέχεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων οι εκπαιδευτικοί. Για νέα τετραήμερη απεργία συζητούν οι δάσκαλοι και για 48ωρη οι καθηγητές. Την ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα, συμπόρευση με το εργατικό κίνημα και ανάδειξη των ζητημάτων του περιεχομένου της εκπαίδευσης, τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  3

ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ με το ψηφοδέλτιο στο χέρι

Ουτε ώρα χαμένη μέχρι την τελευταία στιγμή, για να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι και νομάρχες που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών

Οκτώ μέρες απέμειναν ως την Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη νέων δημοτικών και νομαρχιακών αρχών. Οκτώ μέρες, που δίνουμε αποφασιστικά, με αυταπάρνηση, τη μάχη. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, αλλά και για την επιτυχία των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων. Κάθε ώρα είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, πρέπει να φτάσουν σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, σε κάθε λαϊκό σπίτι γι' αυτό και η μάχη του ψηφοδελτίου πρέπει να δοθεί με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα.

Οσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παραμένουν ισχυροί, έχοντας και τη μεγάλη πλειοψηφία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η θέση των λαϊκών στρωμάτων θα χειροτερεύει. Γι' αυτό πρέπει να φτάσουμε το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής παντού. Να ψηφιστούν μαζικά, μαχητικά οι αγωνιστικοί συνδυασμοί συνεργασίας και αντεπίθεσης. Για να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι και νομάρχες, που θα αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα και θα διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους. Θα είναι μεγάλη δύναμη στη λαϊκή πάλη και προοπτική.


ΣΕΛ.  6   -   11

Προκαλεί η υπουργός

Απαντώντας χτες σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το περιεχόμενο των νέων σχολικών βιβλίων, η υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, είπε κατά λέξη τα εξής εξοργιστικά: «Οπου υπάρχει πρόβλημα θα το διορθώσουμε με την αξιολόγηση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ούτε εγώ παρήγγειλα τα βιβλία, ούτε εγώ τα έγραψα. Μη με προκαλείτε για τα βιβλία γιατί θ' αρχίσω συζήτηση πολύ άσχημη για το παρελθόν τους που δε θα αρέσει σε κανέναν»!

Είναι γνωστό ότι η διαδικασία αλλαγής των βιβλίων ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ. Αλλά η ΝΔ την ολοκλήρωσε. Τι ισχυρίζεται, λοιπόν, η Μ. Γιαννάκου; Οτι το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε βιβλία - «σκουπίδια» κι αυτή αντί να τα πετάξει τα μοίρασε στα σχολεία;

Οσο για το περιεχόμενό τους... Η ερώτηση κατήγγειλε ότι σε συγκεκριμένα βιβλία διαφημίζονται έμμεσα πολυεθνικές επιχειρήσεις και η Μ. Γιαννάκου απάντησε: «Δεν μπορούν τα βιβλία να είναι εκτός πραγματικότητας»!




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ