Κυριακή 16 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ  «Ρίζο»

Νεοταξίτες

Ξενοφών Χατζηγιάννης, Αθήνα. Κύριε διευθυντά. Επειδή πολύ μας έχουνε ζαλίσει οι διάφοροι ...αγωνιστές κατά της Δεξιάς, Ακροδεξιάς, χουντοδεξιάς κλπ., σας υπενθυμίζω ότι τίποτα δεν είναι από μόνο του αρνητικό ή θετικό, αλλά σε σχέση με τα συμφέροντα που υπηρετεί... Απορώ, λοιπόν, γιατί κάθεται ο καθένας και απολογείται στις επιθέσεις των κυρίων «προοδευτικών» και «υπερδημοκρατών», αντί να τους απαντήσει πως οι απ' ευθείας διάδοχοι των ακροδεξιών του παρελθόντος είναι οι σημερινοί νεοταξίτες. Αυτοί και κανείς άλλος. Οι σημιτάνθρωποι απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, μαζί με τα σημιτικά έντυπα και κανάλια, είναι το αντιδραστικό και μαύρο καθεστώς του σήμερα. Αλλωστε, τους προδίδει η αντικομμουνιστική υστερία, καθώς και η ενοχοποίηση, η διαπόμπευση κι ο στιγματισμός των πολιτών. Ολόκληρη η «νέα τάξη», όπου ανήκουν, βασίζεται στη μιασματοποίηση και δαιμονοποίηση των μη αρεστών. Ο λαός ας μην ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά στην πράξη, όχι στις ταμπέλες.

Ανταποδοτικότητα!

Νικόλαος Κουρούπης, μηχανολόγος ΕΜΠ. Περισσότερο από μισόν αιώνα πληρώνω με έμμεσους και άμεσους φόρους υποχρεωτικά την Εκκλησία. Δώδεκα χρόνια στο σχολείο, κάθε βδομάδα μού δίδασκαν το μάθημα των Θρησκευτικών. Τώρα που μπήκαμε με τα κριτήρια των Γάλλων και λοιπών «βαρβάρων» στην ευρωπαϊκή ένωση. Τώρα που οι «βάρβαροι» γνωρίζουν ότι εγώ πληρώνω υποχρεωτικά την Εκκλησία και ότι τα δικά μου παιδιά διδάσκονται δώδεκα χρόνια στο σχολείο τα Θρησκευτικά, απαιτώ, επικαλούμενος την αρχή της ανταποδοτικότητας: Υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στις ευρωπαϊκές ταυτότητες των Ελλήνων και υποχρεωτική μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ευρωπαϊκές ταυτότητες των υπολοίπων Ευρωπαίων, αφού αυτοί υποχρεωτικά δεν πληρώνουν την Εκκλησία. Υποχρεωτική ενημέρωσή μου από τα ΜΜΕ για τις εντολές του Θεού στον αρχιεπίσκοπό μου, υποχρεωτική μη ενημέρωση των «βαρβάρων». Ικετεύω τους Ελληνες μονίμους κατοίκους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών να διδάξουν την αρχή της ανταποδοτικότητας στους «βαρβάρους» με την Αριστοτελική λογική: Υποχρεωτικά πληρώνω, υποχρεωτικά αναγράφω. Υποχρεωτικά δεν πληρώνω, υποχρεωτικά δεν αναγράφω.

Ανακατωσούρα

Γ. Α. Χάλαρης, Αθήνα. Εδιάβασα στο «Ριζοσπάστη» επιστολή -έκκληση για να μπει η Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στα σχολεία. Με το γράμμα μου αυτό, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι από τις 24.10.94 έχω γράψει στον τότε υπουργό Παιδείας Γ. Α. Παπανδρέου και έλαβα ...«ανακατωσούρα» απαντήσεων, που εγώ χαρακτηρίζω κατά το γνωστό: «Εγώ το λέω του σκύλου μου κι ο σκύλος στην ουρά του»! Πιστεύω με το γράμμα μου να σας δώσω κουράγιο για τον αγώνα που σας περιμένει και σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Βέβαια, στο γράμμα μου της 4.12.95, δεν έλαβα καμιά απάντηση, τουλάχιστον από ευγένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ