Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα συνεχίσουμε την αντίσταση

Την ανάγκη ανάδειξης μιας δημοτικής αρχής που θα υπερασπίζει τα βασικά και ουσιαστικά δικαιώματα του λαού συμπαραστεκόμενη και συμμετέχοντας στους αγώνες του, ανέδειξε η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Περάματος και επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη», Γιάννη Πατσιλινάκου.

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος αναφέρθηκε στις δυο επιθέσεις που δέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα η εργατική τάξη του Περάματος και της ευρύτερης περιοχής. Η πρώτη αφορούσε στην επιχείρηση εκποίησης των δεξαμενών του Περάματος από τον ΟΛΠ, δηλαδή την ιδιωτικοποίησή τους, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του λαού και των μαζικών φορέων της πόλης, οι οποίοι δεν επέτρεψαν να περάσουν αυτά τα σχέδια.

Η δεύτερη επίθεση συνέβη στα δικαστήρια Πειραιά, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών Ναυτεργατών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που διώκονται για την προ ετών πολύνεκρη έκρηξη στο πλοίο «Σέιλορ».

Υπογράμμισε επίσης, πως στο Πέραμα υπάρχουν πλήθος χώροι που εκλαμβάνονται ως φιλέτα από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του και σε τοπικό επίπεδο. Ετσι, μέσω του γνωστού νόμου περί Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ο Δήμος προσφέρει στο κεφάλαιο 145 στρέμματα, το καλύτερο κομμάτι της πόλης, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ανάσα για το λαό. «Αν δεν παλέψουμε θα πληρώνουμε εισιτήριο για να μπαίνουμε εκεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατσιλινάκος. Ανάλογες περιοχές - φιλέτα είναι η περιοχή Χωράφα, καθώς και η εκσυγχρονισμένη μεν, κλειστή δε επί 4 χρόνια χωματερή, διότι περιμένει τον ιδιώτη της... «Υπάρχει δυνατό κίνημα στην πόλη, θα συνεχίσουμε την αντίσταση» σημείωσε κλείνοντας ο Γ. Πατσιλινάκος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ Πειραιά και πρόεδρος της Ενωσης Ηλεκτρολόγων πλοίων, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μια γενικευμένη πολιτική μάχη, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τα λαϊκά προβλήματα (...). Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ θέλουν να κρύψουν τις βαριές ευθύνες τους, να ακρωτηριάσουν τη γενική πολιτική πείρα που έχει βγάλει ο εργαζόμενος από την ίδια τη ζωή, τη συμμετοχή του στους αγώνες. Προσπαθούν να τον παγιδεύσουν στη λογική "άλλο πράγμα η κυβέρνηση, άλλο πράγμα τα κόμματα, άλλο πράγμα τα προβλήματα της ανεργίας, της υγείας κλπ"».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν, η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός, γραμματέας της ΚΟΠ, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με τη ΝΑΣ, οι υποψήφιοι της ΝΑΣ, Ελένη Παπαδοπούλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, Νίκος Καβαδάς, Γιάννης Δεληγιάννης, Γιώργος Μπατζακόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου Δημήτρης Μουρίκης και η υποψήφια δήμαρχος Αμπελακίων Σαλαμίνας Γεωργία Γκαβογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ