Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ
Υπόθεση κάθε μέλους, φίλου και οπαδού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Στόχος των κομμουνιστών της Θεσσαλίας είναι να φτάσουν σε κάθε γειτονιά των πόλεων, σε κάθε χωριό της υπαίθρου, σε κάθε χώρο δουλιάς

Ενα πολύ πλατύ άνοιγμα, που θα σηματοδοτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμισμό και την ένταση, με την οποία τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα διανύσουν τη μάχη στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές της 15ης Οκτώβρη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλία, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που όλο αυτό το διάστημα οργανώνουν την Πανεξόρμηση, στοχεύουν να διακινηθεί παντού ο «Ριζοσπάστης» σε κάθε λαϊκή συνοικία, σε κάθε εργατική οικογένεια, σε κάθε χωριό κι όπου αλλού ζουν και δρουν οι εργαζόμενοι, οι φτωχομεσαίοι αγρότες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε να φτάσει παντού το κάλεσμα υπερψήφισης των ψηφοδελτίων, που υποστηρίζουν το ΚΚΕ, με άλλες αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις. Οι Κομματικές Οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ αύξησαν το πλάνο τους για την Πανεξόρμηση, κατά 160% σε σχέση με τις προηγούμενες Κυριακές. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το πλάνο ξεπερνά κατά 25%, αυτό που είχε τεθεί στη μεγαλύτερη, των δύο τελευταίων χρόνων, πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη», στη Θεσσαλία, με τις Θέσεις του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

«Η Πανεξόρμηση για τον "Ρ" εντάσσεται στη γενικότερη "δουλιά" της Οργάνωσης για τις τοπικές εκλογές», σημειώνει στον «Ρ» ο Γιώργος Χαρίτος, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Και τονίζει: «Αποτελεί σημαντικό σταθμό, αλλά και κρίσιμο δείκτη που σηματοδοτεί την ένταση των καθημερινών προσπαθειών μας να έρθουμε σε επαφή με όλους τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα. Η Πανεξόρμηση του "Ρ", φιλοδοξούμε, και στην κατεύθυνση αυτή οργανώνουμε τη δουλιά, να γίνει υπόθεση κάθε μέλους, φίλου και οπαδού του Κόμματος και της ΚΝΕ. Επιδίωξή μας είναι να φτάσουμε όσο γίνεται σε περισσότερους εργαζόμενους, σε κάθε γειτονιά και χώρους δουλιάς. Να συζητήσουμε, για να ανάγκη να ψηφιστούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζει το Κόμμα με άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις. Για την ανάγκη η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην εγκλωβιστεί στα αποπροσανατολιστικά κελεύσματα των υποψήφιων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των δήθεν "ακομμάτιστων" υποψηφίων. Να βρει αγωνιστική διέξοδο, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ενισχύοντας τις δυνάμεις της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης».

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Χαρίτος τονίζει πως «αυτή η Πανεξόρμηση και τα αποτελέσματα που θα μετρήσουμε, θα αναδείξουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επιτυχία της εκλογικής μάχης με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει». «Ταυτόχρονα - προσθέτει - θα είναι και μια απάντηση στο όργιο πιέσεων και εκβιασμών που ασκούνται σε πολλούς εργαζόμενους και κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Θα δώσει ώθηση και κουράγιο σε όσους σκέφτονται να κάνουν το βήμα, να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδυασμών που στηρίζει το Κόμμα». Και καταλήγει: «Η παρουσία μας με τον "Ρ" στο χέρι, σε κάθε γειτονιά των πόλεων, σε κάθε χωριό της υπαίθρου, σε κάθε χώρο δουλιάς, θα δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες και τα εμπόδια και να πετύχουμε το στόχο μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη η διακίνηση στην Κεντρική Μακεδονία(2020-03-10 00:00:00.0)
Πανεξόρμηση στις 7 - 8 Μάρτη με το ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα του ΚΚΕ(2020-03-04 00:00:00.0)
Ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη εξόρμηση!(2018-01-04 00:00:00.0)
Στο 70,60% η κάλυψη του πλάνου(2017-12-06 00:00:00.0)
Με τον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» να φτάσουμε σε όλους(2006-09-22 00:00:00.0)
Με το «Ριζοσπάστη» και τις Θέσεις στα χέρια(2004-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ