Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9585

Η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΙ μονοπώλια και διαφθορά

Επίκαιρη Επερώτηση κατέθεσε χτες το ΚΚΕ προς την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο των τροφίμων

Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο των τροφίμων. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της, που αποτελεί συνέχεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, γιγαντώνει τα μονοπώλια και τη διαφθορά, νομιμοποιεί την κλοπή και εκμετάλλευση των αγροτών και όλων των λαϊκών στρωμάτων, ανοίγει την ψαλίδα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή, προωθώντας την κατακόρυφη αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, την κυριαρχία τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και την υπονόμευση της δημόσιας υγείας με τα αλλεπάλληλα διατροφικά σκάνδαλα που βλέπουν ή δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις θα συμβάλει στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, που αποτελεί τη μόνη και ικανή προϋπόθεση για να περιοριστούν τα σκάνδαλα και να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί στόχοι της σκανδαλολογίας. Ταυτόχρονα, θα αναδείχνει τη γενεσιουργό αιτία των σκανδάλων γιατί αν δεν ανατραπεί η αιτία, η πάλη κατά των σκανδάλων θα μοιάζει με Λερναία Υδρα...


ΣΕΛ.  6   -   8

Motion Team

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Ψηφίζουμε Γιάννη Ζιώγα για νομάρχη Θεσσαλονίκης

Συμφωνία που προχωρά και φέρνει καρπούς, χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο συνεργασίας, που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας, κατά την τελική παρουσίαση των ονομάτων του αγωνιστικού, διεκδικητικού συνδυασμού της ΝΑΣ σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χτες το πρωί στο εκλογικό κέντρο. Τα ονόματα των υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων παρουσίασε ο Γιάννης Ζιώγας μαζί με τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους Γιώργο Χατζηαθανασίου, μέλος του ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, Μιχάλη Σπυριδάκη και Μιχάλη Κωνσταντινίδη.


ΣΕΛ.  11


ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Διαμαρτυρία για την άθλια κατάσταση

Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώθηκε χτες από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και την Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ στο υπουργείο Παιδείας, με συμμετοχή και εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, για την άθλια κατάσταση στο χώρο των Ειδικών Σχολείων.


ΣΕΛ.  13
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση υπέρ του Λιβάνου

Τη συγκρότηση Ομάδας Φιλίας της Ελληνικής Βουλής με τη Βουλή του Λιβάνου και την αποστολή διακομματικής επιτροπής στο Λίβανο, ζητάει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή της στην πρόεδρο της Βουλής.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Προτείνει συνέχιση του αγώνα

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν τον αγώνα με νέα πενθήμερη απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μπροστά στις γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται σήμερα.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ