Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ
Νέες κινητοποιήσεις από βδομάδα

Νέες στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα συναρμόδια υπουργεία Απασχόλησης και Μεταφορών - Επικοινωνιών, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, αντιδρώντας στην απόλυση 38 συναδέλφων τους, μετά από 22 μήνες εργασίας.

Ειδικότερα, σε «ανοιχτό» ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων, της ΔΑΣ, αποφασίστηκαν: Νέες στάσεις εργασίας την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. και από 10 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών και την ερχόμενη Πέμπτη έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ κατήγγειλαν τα κόμματα του δικομματισμού (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), που, με τη στήριξη των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, ανέτρεψαν τις εργασιακές σχέσεις και εφαρμόζουν τις «ελαστικές μορφές απασχόλησης». Στηλίτευσαν την τακτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που αλληλοκατηγορούνται για προσλήψεις «πράσινων» και «γαλάζιων» παιδιών, επισημαίνοντας ότι, μέσω και του γνωστού ως «νόμου Πεπονή» (ΑΣΕΠ), ουσιαστικά εκβιάζονται όσοι αναζητούν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας.

Τέλος, τα στελέχη της ΔΑΣ υπογράμμισαν ότι η δουλιά είναι δικαίωμα, ενώ κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις, για τη διεκδίκηση μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας, κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ