Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ»
Για μια μαχόμενη διανόηση στο πλευρό των εκμεταλλευομένων

Σημαντική παρέμβαση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ για το μείζον ζήτημα της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τη διανόηση

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού για τη συζήτηση
Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού για τη συζήτηση
Και φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτέλεσε μια σημαντική πολιτιστική παρέμβαση, δόθηκε έμφαση με ειδικούς χώρους, όπως αυτό των Τεχνών, της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και των Θεατρικών Σκηνών, ενώ φιλοξένησε εικαστικές εκθέσεις και εργαστήρια, αφιερώματα, συζητήσεις και σεμινάρια κρουστών! Ολα αυτά, φυσικά, συνδεδεμένα μεταξύ τους με την «κόκκινη κλωστή» της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για τον πολιτισμό.

Αυτή η πρόταση ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος των βασικών της στοιχείων, αναπτύχτηκε μέσα από δύο συζητήσεις. Η πρώτη αφορούσε στο ρόλο της Τέχνης στη διαμόρφωση της συνείδησης και, ως εκ τούτου, στην ανάγκη συστράτευσης του καλλιτέχνη με την εργατική τάξη με τίτλο «Η τέχνη και ο καλλιτέχνης στο πλευρό της εργατικής τάξης» και η δεύτερη ήταν πιο εξειδικευμένη, με θέμα «το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης και η επίδρασή του στη διαμόρφωση της συνείδησης των νέων».

Σήμερα παρουσιάζουμε την πρώτη συζήτηση, στην οποία πήραν μέρος με εισηγήσεις οι: Εύα Μελά, ζωγράφος, χαράκτρια, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ρενάν Μπιλέκ, καλλιτέχνης, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μουσικός, τραγουδιστής και Νίκος Χριστοφοράκης, ζωγράφος.


Από αριστερά: Σωτήρης Πουλικόγιαννης, Νίκος Χριστοφοράκης, Εύα Μελά, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ρενάν Μπιλέκ
Από αριστερά: Σωτήρης Πουλικόγιαννης, Νίκος Χριστοφοράκης, Εύα Μελά, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ρενάν Μπιλέκ

Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ