Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2006
ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2006-2007
Οπλο στα χέρια κάθε εργάτη και υπαλλήλου

Συλλαλητήριο χτες στη Θεσσαλονίκη από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και τη ΣΕΑ ΕΒΕ

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, μικρομεσαίοι, νέοι και γυναίκες αναμένονταν να διαδηλώσουν χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι στο ταξικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΣΕΑ ΕΒΕ.

Πυρήνας και της χτεσινής κινητοποίησης, το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την περίοδο 2006-2007, που παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Πλαίσιο μάχης και διεκδίκησης, πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης. Με το πλαίσιο αυτό οι ταξικές δυνάμεις απαντούν στην πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας, αμφισβητούν επί της ουσίας τη στρατηγική που καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και ενισχύει τα επιχειρηματικά κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Και ταυτόχρονα καταδικάζουν τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης στην Παιδεία και στην Υγεία, την όξυνση του αυταρχισμού της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Οι διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ είναι ώριμες και ρεαλιστικές, εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, εξοπλίζουν το εργατικό κίνημα στον αγώνα του ενάντια στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τους υπόλοιπους υποστηρικτές του. Ερχονται σε σύγκρουση τόσο με την πολιτική της κυβέρνησης, όσο και με τις θέσεις που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ερχονται σε αντίθεση με τη στρατηγική του «κοινωνικού εταιρισμού» και των «κοινωνικών διαλόγων» που ακολουθούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που θέλουν το κίνημα υποταγμένο στους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, υποδουλωμένο στις αξίες του κεφαλαίου.


Οι διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ ενώνουν την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους Ελληνες και τους μετανάστες, ενισχύουν τους δεσμούς όλων των εργαζομένων ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τον ΣΕΒ, τη μεγαλοεργοδοσία, στην κοινή πάλη ενάντια στο καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς. Πάνω σε αυτές τις θέσεις οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ χτίζουν την ταξική ενότητα, οργανώνουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλιά, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, οι φίλοι του κατεβαίνουν από αύριο στους χώρους δουλιάς, το βάζουν για συζήτηση μέσα στην εργατική τάξη, στα σωματεία, στις εργατικές συνελεύσεις, στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων. Το εμπλουτίζουν με τα ιδιαίτερα αιτήματα του κάθε κλάδου, το βάζουν στη δοκιμασία της συζήτησης και της αντιπαράθεσης. Για να εξοπλιστεί η εργατική τάξη, για να γίνουν ακόμα πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί οι αγώνες των εργαζομένων. Για να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η δράση των ταξικών δυνάμεων, το ίδιο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.


Γιάννης ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ