Τρίτη 11 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από την κυβέρνηση, για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους αγρότες και την ελληνική αγροτική οικονομία - ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Γ. Παπαντωνίου, του διοικητή της ΑΤΕ Π. Λάμπρου και υπηρεσιακών παραγόντων, εξετάστηκαν διάφορα σενάρια και παραλλαγές σεναρίων, σχετικά με την προώθηση της διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της τράπεζας.

Αν και επίσημα δεν ανακοινώθηκε τίποτα σχετικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη:

  • Επαναβεβαιώθηκε η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να πουληθεί το πρώτο πακέτο μετοχών της ΑΤΕ, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2000.
  • Εκτιμήθηκε, ότι αυτή η περίοδος, που ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, δεν είναι η καλύτερη, για την πώληση του πρώτου πακέτου μετοχών της ΑΤΕ.
  • Ο αριθμός - δηλαδή το ποσοστό - του πρώτου πακέτου μετοχών της ΑΤΕ που θα πουληθεί θα εξαρτηθεί από την πορεία του Χρηματιστηρίου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ