Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ελληνες στο Λίβανο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η κ. Μπακογιάννη με την αμέριστη συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ (είναι το κόμμα του «σοσιαλισμού», της «εκεχειρίας» κλπ.) αποφάσισαν - με απόλυτη πίστη στην ΕΕ - να εμπλέξουν την Ελλάδα σε ένα ρόλο «συμπληρωματικής» (!) του Ισραήλ δύναμης ενάντια στο Λίβανο. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, Ελληνες στρατιώτες, αφού πρώτα τους ντύσουν με τη μάσκα του «ειρηνοποιού», θα σταθούν απέναντι από τον ηρωικό λιβανέζικο λαό.

*

Ο,τι για χρόνια χτίζει, με τη συμπαράσταση, τους αγώνες και την αλληλεγγύη του, ο ελληνικός λαός, τις γέφυρες φιλίας με τον αραβικό κόσμο, αυτήν την κεφαλαιώδους σημασίας για τη χώρα σχέση, ο δικομματισμός έχει βαλθεί να την εξαντλήσει μέχρι το τελευταίο της απόθεμα.

*

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, επικαλούμενοι άλλοτε «εθνικό συμφέρον» (σ.σ.: ποιο εθνικό συμφέρον υπηρετούν οι Ελληνες φαντάροι στην Καμπούλ;) και άλλοτε «λόγους ανάγκης» (σ.σ.: ποια ανάγκη πέραν αυτής του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» υπηρετούν οι Ελληνες φαντάροι στο Κόσσοβο και οι Ελληνες ναύτες στον Περσικό;), καθιστούν την Ελλάδα συμμέτοχη και συνένοχη στα εγκλήματα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων στα «τέσσερα σημεία του ορίζοντα».

*

Λόγοι πολιτικοί, λόγοι ηθικοί, λόγοι που σχετίζονται με την ειρήνη, τον ουμανισμό, αλλά και την ασφάλεια της χώρας επιτάσσουν την απεμπλοκή της Ελλάδας από το λαβύρινθο αφ' ενός της υποτέλειας και αφ' ετέρου της ενεργητικής συμμετοχής της ελληνικής ολιγαρχίας στο ιμπεριαλιστικό πλιάτσικο στη γειτονιά μας.

Ακόμα - ακόμα λόγοι οικονομικοί.

Με τα 250 εκατομμύρια ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός ετησίως για να βρίσκονται Ελληνες στρατιώτες εκτός των συνόρων, υπηρετώντας τη σημαία του Μπους, του ΝΑΤΟ και του Σολάνα, θα μπορούσαν να προσληφθούν:

Πάνω από 20.000 πυροσβέστες για να μην καίγεται η χώρα, πάνω από 17.000 καθηγητές για να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία και να μη μένουν τα παιδιά «στούρνοι» ή πάνω από 14.000 γιατροί για να 'χουν φροντίδα οι κάτοικοι της περιφέρειας και της νησιωτικής Ελλάδας.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ