Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΜΟΔΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενδοοικογενειακή βία

Την ανάγκη να προχωρήσουν τα αρμόδια υπουργεία σε σχετικές μελέτες για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με το θέμα, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής που ξεκίνησε χτες.

Η βουλευτής επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί για την αποδοχή ή όχι του νομοσχεδίου στη συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής και υπογράμμισε ότι οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα των διάφορων «αναδιαρθρώσεων» και του χτυπήματος των εργασιακών σχέσεων. Πρόσθεσε ακόμα ότι με το νομοσχέδιο δεν αναλύονται οι λόγοι οι οποίοι οδηγούν στη δημιουργία τέτοιων φαινομένων. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ταξική κοινωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις και για την ανάπτυξη των φαινομένων της ενδοοικογενειακής βίας.

Η Βέρα Νικολαΐδου επισήμανε ότι είναι θετική η διάταξη με την οποία καθίσταται ποινικό αδίκημα η ενδοοικογενειακή βία, αλλά ζήτησε να υπάρχουν εξειδικευμένοι δικαστές που θα ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Τέλος, κατήγγειλε ότι διάφορες «μη κυβερνητικές οργανώσεις» που δραστηριοποιούνται στο χώρο έχουν πλουτίσει από τα διάφορα κονδύλια που εισπράττουν.

Στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι σκοπός του είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας ώστε να ενισχυθεί η «αρμονική συμβίωση των προσώπων στο πλαίσιο της οικογένειας». Τονίζεται ότι επιλέχτηκαν μόνο οι σοβαρότερες και απεχθέστερες μορφές οικογενειακής βίας, αλλά επεκτάθηκαν και σε συμπεριφορές που μέχρι σήμερα υπάγονταν στην έννοια των βασανιστηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ