Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Αχός πολύς για την απόπειρα

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.--

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Τάκσιν Σιναουάτρα δήλωσε χτες το προφανές: ότι κάποιοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι «σχεδιάζουν τη δολοφονία του». Μία ημέρα μετά την εξεύρεση ενός οχήματος με εκρηκτικά κοντά στο σπίτι του, η δήλωση δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως «αποκάλυψη». Μάλιστα, η έκταση που πήρε το συμβάν, μετά τη σύλληψη ενός πρώην αξιωματικού του στρατού, οδήγησε πολέμιους του επιχειρηματία - πολιτικού να εικάσουν ότι ίσως να πρόκειται για μπλόφα του ιδίου, ώστε να αυξήσει τη δημοτικότητά του ενόψει των επαναληπτικών εκλογών του Οκτώβρη.

Ωστόσο, η Ταϊλάνδη έχει μια μακρά ιστορία πραξικοπημάτων και αποπειρών πραξικοπημάτων, παρά το ότι ο στρατός έχει «παραμείνει εκτός πολιτικής» τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο συλληφθείς οδηγός του αυτοκινήτου που περιείχε τα εκρηκτικά είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, εργαζόμενος του στρατηγού Πάνλοπ Πινμανί, υπαρχηγού της πανίσχυρης Διοίκησης Επιχειρήσεων Εσωτερικής Ασφαλείας. Ο Πάνλοπ - ο οποίος καθαιρέθηκε αυθημερόν - αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στο περιστατικό με το εξής φοβερό επιχείρημα: «αν είχα αναμειχθεί, σας εγγυώμαι ότι ο πρωθυπουργός δε θα ζούσε σήμερα... πρόκειται για μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να κερδίσει πολιτικούς πόντους κατηγορώντας εμένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ