Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9561

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ η αντιεκπαιδευτική πολιτική

Η κυβέρνηση της ΝΔ τώρα, όπως και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, χτυπούν το δικαίωμα στη μόρφωση της νέας γενιάς

  • Τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, που πέφτουν στις πλάτες των λαϊκών εργατικών οικογενειών, αντανακλούν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, αφού οι νέοι που πέρασαν έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος των σπουδών τους, ενώ όσοι δεν πέρασαν μετατρέπονται σε θύματα της πιο άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης ή σε βορά των αετονύχηδων σχολαρχών της κατάρτισης.
  • Το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες, ό,τι πρόσημο κι αν έχουν οι βάσεις εισαγωγής, είναι: από τη μια η μόρφωση να κοστίζει όλο και ακριβότερα στη λαϊκή οικογένεια και απ' την άλλη να πλήττονται ολοένα και περισσότερο τα δικαιώματα της νέας γενιάς.
  • Η απάντηση των χιλιάδων μαθητών, παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, που μένουν κάθε χρόνο εκτός των ΑΕΙ - ΤΕΙ και των οικογενειών τους, αλλά και των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, του ταξικού εργατικού κινήματος, βρίσκεται στον ενωμένο, αταλάντευτο αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Αυτός ο αγώνας συνδέεται με την προοπτική της ανατροπής συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Η ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ήρθε να επαναβεβαιώσει τον ταξικό χαρακτήρα του σημερινού σχολείου, αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

ΣΕΛ.  14   -   18

Motion Team

Motion Team

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμεσα μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Οι κάτοικοι σε Χαλκιδική και Μάνη μετρούν τις πληγές τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποτέλεσμα της εμπρηστικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση, με την οποία τίθεται επί τάπητος το θέμα της πλήρους αποζημίωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Χαλκιδική, της άμεσης κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή και της διάθεσης των απαραίτητων κονδυλίων για την αναδάσωση των περιοχών που κάηκαν.


ΣΕΛ.  19


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ
Για ισότιμη προβολή των υποψηφίων

Να συγκληθεί διακομματική επιτροπή για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ζήτησε στη Βουλή το ΚΚΕ, προκειμένου να υποχρεωθούν τα κανάλια να προβάλλουν ισότιμα όλους τους συνδυασμούς.


ΣΕΛ.  3
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Λαϊκό δικαίωμα η διαδήλωση

Δε θα γίνουμε άλλοθι για περιορισμό δικαιωμάτων των εργαζομένων απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» για τη μη συμμετοχή σε ημερίδα ΕΒΕΑ και «Απογευματινής» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων


ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Με τους θύτες η Ντ. Μπακογιάννη

Απαράδεκτο το ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν καταδίκασε τους ενόχους για τα τεράστια εγκλήματα κατά του λιβανικού λαού, ενώ ζήτησε επίσπευση της «ειρηνευτικής» δύναμης για να αφοπλιστεί η ένοπλη λιβανική αντίσταση.


ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ