Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προκλητική υποκρισία οι «φιλειρηνικές» διακηρύξεις της ΕΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την απόφαση της έκτακτης Συνόδου των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με την απόφαση της έκτακτης Συνόδου των υπουργών των Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει:

«Ο,τι δεν πέτυχε ο επιδρομέας Ισραήλ κατά της δίκαιης λιβανικής λαϊκής ένοπλης πάλης, επιδιώκουν να το πετύχουν τώρα με τη λεγόμενη "ειρηνευτική δύναμη". Αυτή είναι η σημερινή απόφαση της ΕΕ, να στείλει στο Λίβανο στρατό κατοχής περίπου 9.000 ανδρών.

Οι "φιλειρηνικές" διακηρύξεις των κυβερνήσεων της ΕΕ αποτελούν υποκρισία προκλητική. Αποδεικνύεται, και πάλι ότι η ΕΕ, ως ιμπεριαλιστική δύναμη, είναι συνεργός των ΗΠΑ στην επίθεση κατά των λαών.

Προκλητική είναι και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που προσπάθησε να εμφανιστεί και ως πρωταγωνιστής στη λήψη της αντιλαϊκής απόφασης. Αυτά είναι τα πραγματικά δόντια της ΝΔ.

Οι αντιθέσεις ανάμεσα στις ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ αφορούν στο μερίδιο που θα αποσπάσουν από την "ανοικοδόμηση" του Λιβάνου, από τη βαθύτερη εκμετάλλευση των λαών, που φιλοδοξούν να τους φέρει η από κοινού επιδιωκόμενη "νέα Μέση Ανατολή".

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχουν αναλάβει μαζί με τη Γαλλία οι ηγέτες της Ιταλίας, Πρόντι - Ντ' Αλέμα, φανερώνει και πάλι πόσο χρήσιμοι είναι οι κεντροαριστεροί, ειδικά όταν ο ιμπεριαλισμός αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εφαρμογή των σχεδίων του.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και να αντιπαλέψει τις επιθετικές αποφάσεις της ΕΕ, καθώς και τη συμμετοχή της Ελλάδας. Καμιά συμμετοχή, με κανέναν τρόπο και μορφή στο στρατό κατοχής στο Λίβανο. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ