Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δε θα γίνουμε άλλοθι για περιορισμό δικαιωμάτων των εργαζομένων

Απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας σε πρόσκληση - πρόκληση συμμετοχής σε ημερίδα που διοργανώνουν το ΕΒΕΑ και η «Απογευματινή» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Σπύρος Χαλβατζής
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Σπύρος Χαλβατζής
Τη στιγμή που φουντώνουν οι αντιδράσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων από την αντιδημοκρατική πρόθεση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε περιστολή των διαδηλώσεων, οι εμποροβιομήχανοι παραδίδουν μαθήματα... αγαστής συμμαχίας.

Στο πλαίσιο αυτό δεν περιορίζονται απλά στην ταύτιση με το επικίνδυνο και αντιδραστικό μήκος κύματος της κυβέρνησης - ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος έχει χαρακτηρίσει «θετική» την «πρωτοβουλία» του Β. Πολύδωρα - αλλά και διοργανώνουν ημερίδα, μέσω του ΕΒΕΑ, μαζί με την εφημερίδα «Απογευματινή», την ερχόμενη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό της πρόσκλησης - πρόκειται για γελοιότητα - αποτελεί το ίδιο το περιεχόμενό της: «Η διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να εισέρχονται και να εξέρχονται ελεύθερα προς και από το κέντρο των Αθηνών και του δικαιώματος των καταστηματαρχών να λειτουργούν τα καταστήματά τους χωρίς τον κίνδυνο της καταστροφής τους ή ακόμη χωρίς απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, λόγω της εκτροπής του σκοπού των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, που οργανώνονται στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, από μικρές ομάδες ανεξέλεγκτων ατόμων».

Παραλήπτης της εν λόγω πρόσκλησης είναι και ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», ο οποίος με επιστολή του προς τους οργανωτές τονίζει πως «η οικονομική καχεξία των επαγγελματιών, των μικρεμπόρων δεν προέρχεται από τις διαδηλώσεις, αλλά από την οικονομική αδυναμία των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, που υποφέρουν από τις πολιτικές της ΕΕ, τις οποίες προωθούν αποτελεσματικά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού».

Ολόκληρη η απαντητική επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριοι, λάβαμε την πρόσκλησή σας για συμμετοχή μας σε δημόσιο διάλογο με θέμα, που αναφέρεται, εμμέσως πλην σαφώς, στον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Ζήτημα που έθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης της ΝΔ, κ. Β. Πολύδωρας, αλλά και παλαιότερα υπουργοί και στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Οι προτάσεις αυτές, συνάντησαν και συναντούν ευρεία αντίδραση από συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των μικρεμπόρων, από κόμματα και πολιτικές κινήσεις, αφού είναι πια σε όλους κατανοητό ότι:

Κατά την άποψή μας, η οικονομική καχεξία των επαγγελματιών, των μικρεμπόρων δεν προέρχεται από τις διαδηλώσεις, αλλά από την οικονομική αδυναμία των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, που υποφέρουν από τις πολιτικές της ΕΕ, τις οποίες προωθούν αποτελεσματικά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού.

Οσον αφορά τις καταστροφές στο κέντρο, που αναφέρονται στην πρόσκλησή σας, είναι "κοινό μυστικό" ότι για να βρει κανείς τους πραγματικούς υπαίτιους πρέπει να ψάξει και στους μηχανισμούς και υπηρεσίες που επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό του λαού. Αλλωστε γι' αυτό προβάλλονται έντονα από τα ΜΜΕ, τα όποια επεισόδια και όχι το περιεχόμενο, η ουσία της κάθε δίκαιης διαμαρτυρίας.

Είναι φανερό, πιστεύουμε, ότι η συμμετοχή μας, σε ένα διάλογο με το θέμα που προτείνετε, θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι στην επιχείρηση που αναπτύσσεται, εκτός των άλλων, και για τον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων, των μικρεμπόρων, των επαγγελματιών από τα πραγματικά τους προβλήματα, τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους, αλλά και την προσπάθεια αντιπαράθεσης μεταξύ τμημάτων των εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι με αυτά τα μέτρα που απεργάζονται οι κυρίαρχες δυνάμεις του δικομματισμού, σκοπό έχουν να περιορίσουν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού και της νεολαίας.

Οπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε, ούτε, βέβαια, να συμβάλλουμε σε μια τέτοια κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ