Τρίτη 22 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αμίαντος σε νοσοκομεία

Επικίνδυνο για την υγεία αμίαντο σε κτίρια του Τζάνειου Νοσοκομείου και του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας εντόπισαν μετά από ελέγχους κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά. Στο Τζάνειο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία πρόχειρη κατασκευή για την προστασία των ψυκτικών μονάδων και μία αποθήκη χρωμάτων κατασκευασμένες από πλάκες αμιαντοτσιμέντου (ελενίτ), που παρουσιάζουν φθορές και είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία. Η εισπνοή υψηλών συγκεντρώσεων αμιάντου για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Υποπτα δείγματα δομικών υλικών από 11 σημεία του νοσοκομείου έχουν σταλεί για εξετάσεις στο Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος» και αναμένονται απαντήσεις.

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας υπάρχουν κατασκευές αμιάντου σε διάφορα σημεία του κτιριακού συγκροτήματος, όπως στην πύλη, σε μέρος της πύλης εισόδου, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, στο κτίριο ιατρικών αερίων, στο στέγαστρο του μηχανοστασίου των χειρουργείων και στις αποθήκες υλικού και οινοπνεύματος. Οπως διαπιστώθηκε, ορισμένες από τις πλάκες αμιαντοτσιμέντου, που στεγάζουν ή χρησιμοποιούνται ως τοιχοποιία, παρουσιάζουν φθορές και είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. Ακόμη, βρέθηκαν πλάκες αμιαντοτσιμέντου πρόχειρα τοποθετημένες σε υπαίθριο χώρο ανάμεσα στα κτίρια.

Ακατάλληλα κοτόπουλα

Συνολικά 138 κιλά ακατάλληλου για κατανάλωση νωπού κοτόπουλου κατάσχεσαν και κατέστρεψαν χτες οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά στο Τζάνειο νοσοκομείο. Ο έλεγχος στα κοτόπουλα έγινε μετά από καταγγελία της επιτροπής παραλαβής. Στη συνέχεια, οι ελεγκτές προχώρησαν και σε έλεγχο του φορτηγού ψυγείου της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Θ. ΑΒΕΕ, όπου και κατέσχεσαν 585 ακόμα κιλά κοτόπουλο που παρουσίαζε αλλοίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ