Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αρχισε η διαδικασία των τεχνικών επιτροπών

Η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά αντάλλαξαν καταλόγους με θέματα ουσίας του Κπριακού, στη βάση της συμφωνίας του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η ανταλλαγή των καταλόγων, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την έναρξη συζητήσεων σε τεχνικές επιτροπές, έγινε χτες το απόγευμα σε συνάντηση του διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Τζωνή και του συμβούλου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ρασίντ Περτέβ, με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μάικλ Μόλερ.

Σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ότι συνεχίζεται η εργασία για διασφάλιση της έναρξης των εργασιών των τεχνικών επιτροπών για συζήτηση θεμάτων, που θα διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, καθώς και των ομάδων εργασίας για θέματα ουσίας.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του εκπροσώπου του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Χασάν Ερτσάκιτζα, ότι δε θα υπάρξει λύση του Κυπριακού, χωρίς την αναγνώριση χωριστής τουρκοκυπριακής οντότητας. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δε συζητά θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ