Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Πρόσβαση μόνο σε ΝΔ και ΛΑΟΣ

Ερωτηματικά προκαλούν καταγγελίες ότι η διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας απαγορεύει στους εργαζομένους της επιχείρησης την πρόσβαση μέσω του διαδικτύου στα λεγόμενα site του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Την ίδια στιγμή η πρόσβαση φαίνεται να γίνεται ανεμπόδιστα στα site της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του ΣΥΝ, όσοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να επισκεφτούν τους διαδικτυακούς τόπους των ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, πληκτρολογώντας τις σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ως απάντηση διάβασαν στην οθόνη του υπολογιστή τους:

«Αρνηση πρόσβασης. Τα συστήματα ασφαλείας του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος δε σας επιτρέπουν την πρόσβαση στην τοποθεσία που επιλέξατε, όπως προβλέπεται από την "Πολιτική χρήσης του Internet" (παράρτημα ΙΙ 161/2003 της εγκυκλίου Β 161/2003 για την "Απόκτηση δικαιώματος πρόσβασης στο Internet". Σε περίπτωση άρνησης πρόσβασης σε τοποθεσία που χρειάζεστε για υπηρεσιακούς λόγους, μπορείτε να στείλετε e-mail στο II.security@nbg.gr, το οποίο να αναφέρει τη συγκεκριμένη διεύθυνση της σελίδας με την ένδειξη "να εξεταστεί για υπηρεσιακούς λόγους"».

Πώς μπορείς να το χαρακτηρίσεις αν αληθεύει; Αντιδημοκρατικό, φασιστικό;

  • Δήλωση για το θέμα έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, χαρακτηρίζοντας το θέμα ανεξήγητο κι απαράδεκτο. Κάλεσε τη διοίκηση της τράπεζας άμεσα να επιτρέψει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες όλων των κομμάτων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ